Riktigt bra vänner är något av det bästa livet har att erbjuda. Det finns också vänner som är lite mer nyttiga än andra – de som förutom sällskap också kan bidra med kunskaper och förmågor som underlättar vardagen. Därför listar jag idag fyra spelkaraktärer jag tror skulle vara lite extra händiga att ha i sin bekantskapskrets.

flist_mario21. Mario

Förutom att Mario är en reko kille som alltid ställer upp för att få sina vänner ur klistret har han också förmågor som underlättar vardagslivet. Alla borde känna en hantverkare av något slag. Många av oss känner alltför väl igen känslan av panik när någonting helt plötsligt slutar fungera som det ska. Oavsett om det är totalt stopp i badkaret eller en diskmaskin som helt plötsligt börjat spy ut vatten över hela köksgolvet är det guld värt att kunna lyfta telefonen och få hjälp av någon som inte tar 550kr/timmen och 1000kr i startavgift.

flist_trevor2. Trevor (GTA V)

Ibland finns det situationer som en själv kanske inte riktigt vill ta i. Stunder då ens högsta önskan är att kunna sluta ögonen för en stund och att problemet lösts av sig självt. Trevor är den typen av kille som ser till att saker och ting blir gjorda. Han är hands-on, är inte rädd för att bli skitig och väjer inte för de större utmaningarna. Att livet blir lite mer oförutsägbart med en kille som Trevor i sin bekantskapskrets är något som följer med på köpet, så att säga.

flist_elisabeth3. Elizabeth (Bioshock Infinite)

Livet är en enda snårig serie av vägval, och ibland behöver vi ledning. Att ha Elizabeth vid sin sida är som att ha en guide på den resa vi oftast inte ens är medvetna om att vi gör. Samtidigt som djupa resonemang kring världens vara eller icke vara tar plats kan hon också utrusta dig med vad du behöver för att palla verklighetens utmaningar. Bättre resesällskap kan man knappast önska sig.

flist_aiden4. Aiden Pearce (Watch Dogs)

I vår digitaliserade värld finns det många fördelar med att känna någon som både kan laga din dator som helt plötsligt lade av och också kan se till att Skatteverket inte vill ha in någon restskatt i år. Aiden är snubben som fixar dessa problem, på några minuter medan han köper tidningen. Men frågan är om en skulle tänka mer än en gång innan en addar honom som vän på Facebook?

Vänner är något vackert, kära läsare. Håll dem varmt och ha en bra helg!