Beef [-s; substantiv]

to have a grudge or start one with another person.
-Urban Dictionary

Beefen. Denna ädlaste av alla mänskliga traditioner. Dess ursprung sedan länge höljt i dunkel, dess form utvecklad och finslipad under århundraden. I antika Grekland fördes den uråldriga konstformen ”βΣΣΓ” vidare via muntlig tradition i berättelser som Iliaden (ursprungligen ”Den Trojanska Beefen”). I Romarriket klättrade beefen sig upp i de allra översta klasskikten och nådde slutligen hela vägen till Julius Caesar och hans en gång nära vän Marcus Junius Brutus, av historiker ofta refererade till som 40-talet f.Kr.’s Biggie och Tupac.

Idag är vi på Svampriket stolta över att få föra vidare denna anrika tradition. Och för att ni ska kunna ta del av beefen i sin helhet kommer vi med jämna mellanrum publicera rapporter över senaste tidens truppförflyttningar.

Välkomna till Beef 2014.

När vi vann Årets Spelblogg och Årets Spelpodcast gav vi ett löfte. Vi lovade att beefa. För er. Men vi hann knappt ens planera vår attack innan den första stenen kastades från ett oväntat håll. Oväntat inte för att vi inte trodde att stenkastarna var de stenkastande typerna, utan helt enkelt för att vi inte visste vem de var. För vem fan har egentligen hört talas om Slutet.nu?

Första stenen

En på ytan ofarlig tweet, men med ett dolt hot. Och så var beefen igång.

Kontring

Shots fired!

Snart dök frågan upp: hur allvarlig är beefen?

Är dispyten på allvar?

Svaret, så klart, dödligt allvarlig.

Slutet kom med elaka anklagelser…

Fula anklagelser

…bröt mot twitters kardinalregel med fula subtweets…

Subtweet

…och försökte lite tafatt anagramordvitsa på rikets bekostnad.

Anagramordvits

(Vilket för övrigt doftade fränt av hyckleri)

Dissa ordvits?

Men på riket stod vi inte utan svar.

N00b

Slutet servade…

Är riket oschysst...

…riket smashade.

...eller bara en vinnare?

Och efter ett par kvicka kontringar var det dags för offensiven.

Början.nu

(På riktigt, testa skriva in Början.nu i adressfältet.)

När slutets meste hipster gör en video, mobiliserar Svampriket sin egen förstehipster. Och när möjligheten för konfrontation uppenbarade sig…

Konfrontation?

…så backade vi inte.

Konfrontation!

Humiliation

Konsten att dominera Slutet