Minns ni den gamla goda tiden då det faktiskt var möjligt att kunna ”allt” om spel? Den tiden då tidningarna kunde täcka hela branschen och bara missa det absolut mest obskyra. Det var längesedan nu, och branschen har växt exponentiellt sedan dess. Idag är vår favorithobby i mångt och mycket en lika stor industri som såväl film som musik. Det säger sig självt att det inte längre går att hålla koll på allt som händer för en enskild tidning eller sajt. Detta är i synnerhet sant för entusiastsajterna som den du besöker just i detta nu.

Vi på Svampriket tycker att vi har rätt bra koll på spel. Vi anser oss ha spelat det mesta, vet vilka titlar som kommer, och har en hum om det mesta som sker i branschen. Men även solen har sina fläckar, och det finns områden vi inte vet lika mycket om som man kunde önska.

Två stora (läs: gigantiska) e-sportsevenemang har nyligen avslutats; The International 4 och Evo 2014.

Newbee vann The International 4.

The International blev, enligt insatta Dota-fans, något av ett antiklimax. Kinesiska Newbee tog hem en promenadseger och fullkomligen krossade tvåan Vici Gaming i finalen. Därmed blev kineserna fem(!) miljoner dollar rikare. Resultatet fick ett minst sagt ljumt mottagande i väst då amerikanska Evil Geniuses hamnade först på tredje plats och svenska Alliance åkte på däng redan i gruppspelet.

I Evolution Championship Series tävlas det i, som de flesta nog känner till, i en hel rad oliga fightingspel. Den tveklöst största grenen är dock Street Fighter, och i det här fallet Ultra Street Fighter IV. Fransmannen Oliver ”Luffy” Hay tog hem segern i prestigegrenen före ett helt gäng japaner och amerikaner. Anmärkningsvärt är att han till skillnad från de flesta andra inte spelar med arkadsticka utan med en gammal Playstation-kontroll.

 Jag hade gärna bänkat mig för att totalt hänge mig åt e-sport i en vecka eller två, men mina prioriteringar ser lite annorlunda ut.
Som ni kanske märker har jag svårt att förmedla såväl detaljer som intryck av två av årets största händelser i spelvärlden. Det beror helt enkelt på att jag inte har sett en sekund av något av dem. En anledning stavas tid. Jag hade gärna bänkat mig för att totalt hänge mig åt e-sport i en vecka eller två, men när det kommer till spel ser mina prioriteringar lite annorlunda ut. Nytt ska recenseras, nyheter ska följas och krönikor ska skrivas.

Men ska jag vara helt ärlig hade jag nog kunnat lösgöra tid för lite Evo och The International. Hade jag jobbat heltid med spelrapportering skulle jag definitivt kunna göra det. När tiden är en bristvara landar det i att jag helt enkelt mer intresserad av nya upplevelser än att harva i samma spel i timmar, dagar, veckor, månader och år. Jag tar hellre ett nytt äventyrsspel, rollspel eller minispelssamling än att fortsätta med samma spel en vecka till. Kanske har det med mitt rastlösa sinnelag att göra, kanske är det på grund av att mitt jobb som recensent kräver att jag ständigt blickar framåt.

Den största anledningen till varför Svampriket växer stadigt är communityt. Alla ni läsare och podlyssnare som med sina kommentarer och sin kritik kommit att bli våra vänner snarare än vår publik. Därför är det självklart för oss att lyssna på er input, vad ni gillar och vad ni inte gillar. Därför skulle jag, efter detta erkännande av våra tillkortakommanden, vilja fråga er vad ni saknar på Svampriket. Vad missar vi? Vad kan vi bli bättre på? Vad vill ni läsa, höra och se mer av? Nu har ni chansen att hjälpa oss göra riket ännu bättre och ännu roligare, så hör av er.