Tävling

Vinn gamingheadset från Plantronics

Nämn två saker alla gillar. Kom igen, ta bara de två sakerna som först dyker upp i huvudet. Just det, musik och gratisprylar.

Plantronics Rig

Ett par sådana här kan du vinna!

Så, som de stora trendspanare vi är här på Svampriket tänkte vi kombinera de två. Först ut: gratisprylar. Eller, snarare, gratispryl.

Vi på Svampriket har kommit över ett exemplar av Plantronics gamingheadset Rig, värt nästan tusen kronor. Och så klart tänkte vi genast på er. Tyvärr kan vi inte ge hörlurarna till er alla. Det skulle innebära att antingen dela dem i väldigt små delar eller ordna något slags roterande schema och inget av de alternativen är direkt optimalt. För det första skulle det involvera en hemsk massa logistik.

Nej, istället har vi kommit en alternativ lösning, och det är här musiken kommer in. För att välja en vinnare vill vi höra vilket spelsoundtrack ni har pluggat in i lurarna i sommar och varför. Varken mer eller mindre. Busenkelt, eller hur?

Tävlar gör ni antingen i kommentarerna till det här inlägget, eller genom att mejla till tavling@svampriket.se. Oavsett kommer vi dock behöva er adress, ifall ni skulle vinna, så om ni är blyga är mejlen kanske att föredra. Tävlingen pågår till och med fredag, så skynda, skynda!

Kommentarer

 1. Bob skriver:

  Hola seniores und senioritas!
  Soundtracket som ljuder i mina öron allra mest är det till det underbara indie-spelet Superbrother: Sword & Sworcery EP. Sedan jag klarade av det nyss så är det just nu titulerat Bästa Spelsoundtracket Nånsin av mig (iaf just nu)
  En blandning av jordnära akustiska gitarrer och episka synthmattot som hafe gjort Vangelis grön av avund.
  Hela soundtracket är gjort Jim Guthrie, mannen som även ligger bakom musiken i Indie Game The Movie, och det finns att avnjutas i sin helhet på Spotify;
  http://open.spotify.com/album/5YvKQRX5qlyj0yPCvw6Vyl

  (Min adress:
  Mattias Sörbom
  Lidavägen 19
  51260 Överlida)

 2. Simbo skriver:

  Jag lyssnar på soundtracket till shenmue 1 och 2 till dreamcast, detta för att man hela tiden hör ryckten om trean men också såklart att spåren är så fruktansvärt stämningsfulla, för när man går hem ett kvällspass efter ett kvällspass på långvården (äldreboende) och det är skymning över staden och sådär härligt ljummet så finns det inget bättre än lyssna på några klassiska verk ifrån japanska syphoniorkestern och fortsätta drömma och hoppas på ett shenmue 3.
  https://m.youtube.com/watch?v=UiqJzCp1vSQ hoppas länken fungera, men det år bara en av alla helt fantastiska låtar som dom spelen har.

 3. Hjorten skriver:

  Satt häromdagen och letade just efter något nytt härligt spelsoundtrack att lägga in i telefonen, då jag brukar ha som tradition att lyssna på mycket spelmusik just på sommaren. Det är något speciellt med lata dagar på stranden och glatt strosande hem från uteserveringen med ett gött soundtrack i lurarna. Helst med en rejäl spelstund som avslutning!
  Hittade inte riktigt något som passade mig i år tills jag började spela Shovel Knight. Ett så härligt retrodoftande spel med så mycket influenser från allas vår kära blå bombare både i sin spelmekanik och sitt soundtrack var oemotståndligt! Har redan blivit åtskilliga timmars nynnande till dessa underbara bitlåtar. Framförallt till låten Plains of Passage: https://www.youtube.com/watch?v=Vt3_cTyQfG8
  Underbart spel och underbart soundtrack som måste spelas och lyssnas på i sommar!

  Andreas Hjort
  Fröjdenborgsgatan 14 A
  26138 Landskrona

 4. Park skriver:

  Ja för are göra ett kort svar så den spel soundtrack jag lyssnar på kommer ifrån Jets ‘n’ Guns hela det albumet från Machinae Supremecy fär att ta en låt från det albumet så blir det väl Fanvacoolt.
  http://open.spotify.com/track/1BvsB6fZ1KxTY6bAzxjZwH
  Gillar man chip musik som många gör så måste jag rekommendera detta.

  Simon Johansson
  Fristadsvägen 57 lgh 1202
  506 42 Borås

 5. Ko-Liza skriver:

  Lyssnar på soundtracket från Electronic Super Joy. Jag ser mig slagen av detta spel, kommer inte klara det även om jag så blir 145 år. Jag hatar det, men musiken får mig att bli glad, så glad och full av energi att jag började promenera, promenaderna blev till jogging och nu kan jag springa. Något som länge för mig har varit helt otänkbart (det är ju skitjobbigt och man blir svettig!). Nu minus 20 kg känner jag mig toppen och kommer att fortsätta lyssna på detta eländiga spelets musik 🙂

  Elisabeth Ekerljung
  Åsmunderuds Gård
  66491 Grums

 6. Tobbster skriver:

  Jag känner att jag hade tur i oturen som stötte på Final Fantasy VII som mitt första spelsoundtrack. Med en tillhörande fin relation till spelet och den bredd som spelets musik har så finns det nästan alltid ett spår som passar. Det hade varit roligt att svara något annat, eftersom det finns många spel bra med bra musik… men inget som riktigt kan brösta upp sig mot FFVII utan att framstå höra hemma i en eller två viktklasser lägre.

  Tobias Sjöberg
  Smala vägen 9c
  81132 Sandviken

 7. Gustav skriver:

  Är det ett soundtrack jag ska nämna så måste jag nog säga Gta vice city , vet inte om det räknas igentligen.

 8. Bo skriver:

  I sommar, inte helt olikt andra somrar, har jag haft Eyes on Me från Final Fantasy VIII i mina lurar. I år lyssnar jag till Taylor Davis & Lara de Wits instrumental. Kärleksballaden som i orginalutförandet fått utstå mycket kritik för att vara medioker har alltid betytt mycket för mig. Som svårmodig 13-åring hade jag lätt för att identifiera mig med Squalls introverta sida, och hans tafatta försök att fånga Rinoas intresse. Jag återvänder ofta till låten, och spelet, inte därför att det representerar en höjdpunkt i serien, utan därför att det var första gången jag stött på ett spel som på allvar försökte fånga en melankoli jag själv upplevt. Både sången och spelet präglas av något sorgset. Det återfinns i Squalls dystra framtoning, i Rinoas leende, och i Seifers auktoritetsförakt. Så för mig är Eyes on me inte en medioker visa. Det är en sång om den enda kärleken som är äkta: den svåra.

  Bo Nurmi
  Norra vägen 32
  302 32 Halmstad

 9. Tasseklumpen skriver:

  Mina hörlurar förser mig denna sommaren med de underbara tonerna från OST:en till Castlevania Symphony of the Night. Detta mästerverk talar för sig självt men tävlingens förutsättningar kräver en motivering, varför jag här kommer utveckla min talan:

  Castlevania SotN-OST:en är en perfekt och varierad blandning mellan trallig rock och maffig barock vars catchiga och stämningsfulla melodier sveper iväg med mig till stenkorridorerna i greve Drakulas slott. Jag blir mött av höjda ögonbryn när jag visslandes moonwalkar omkring på stan (vadå, det är ju det snabbaste sättet att förflytta sig) ömsom spelandes luftgitarr, ömsom luftdirigentpinne. Men jag ignorerar deras blickar, de är ju bara bara miserabla högar av hemligheter.

  Gustav Åberg
  Fryxellsgatan 18A
  417 20 Göteborg

 10. Rickard "Reless" Wahlberg skriver:

  Castlevania Symphony of the Night.
  Saturnversionen har Bloody Tears (Hardrock version B) och den är fruktansvärt bra. Resten av soundtracket är inte fy skam heller!

  Sen är det en låt från Chrono Cross som alltid finns med mig: http://www.youtube.com/watch?v=lQovbmuo7w8
  Mysigt spel med mysig musik, rekomenderas varmt!

  23:56 det var på håret!

Skriv en kommentar