Artikel

Glad Retroresan-dag!

Glad Retroresan-dag på er!

Den 14:e juli är ett speciellt datum för många av oss. För mig handlar det om att minnas tillbaka på tre år som förändrade mitt liv. För fem år sedan på denna dag, släpptes det första avsnittet av podcasten Retroresan. Tre år senare – samma datum – rundades samma podcast av på ett näst intill perfekt sätt. Idag kan jag se tillbaka på tre år av retropodcast med en oerhörd stolthet i kroppen.

Men Retroresan handlade om mer än mig och Samson. Ni – lyssnarna – var den viktigaste byggstenen, och även om vi numera inte gör denna podcast längre så tycker jag det är fint att minnas tillbaka på de tre åren vi hade tillsammans. Och jag hoppas att det är fler än jag som tycker att den 14:e juli är lite speciellt. För det gör jag verkligen – jag vill mynta  begreppet Retroresan-dagen till denna dag, och jag vill att det ska fastna.

Så nu vill jag veta hur ni hade tänkt att fira denna speciella dag? Vilket gammalt spel gräver ni fram ur spelhyllan? Vilket avsnitt lyssnar ni på för åttonde gången? Vilken pizza beställer ni till middag? Låt mig veta bland kommentarerna.

I fem års tid har ni skänkt mig oerhört mycket kärlek och värme. Och vid det här laget har jag sakta börjat inse att det inte kommer sluta någon gång snart.

Så tack. Ni kommer alltid ha min kärlek!

Hoppas vi ses på #RRMeetup14!

Kommentarer

 1. Lucas skriver:

  Glad retroresan-dag!
  Som du vet upptäckte jag retroresan för cirka ett pr sedan och har sedan det backtrackat, det har tagit sin tid men idag är det dags. Episka finalen del 4!
  Det har vart en alldeles underbar resa och precis som för många andra har ni gjort min arbetsdag, diskstunder, långpromenader m.m betydligt kortare och framförallt roligare.
  Tack för allt!

  Och för att svara på din fråga blir det att damma av turtles in tine tillsammans med min svåger ikväll.

  Syns på rrmeetup!

 2. Bjornface skriver:

  Retroresan-dagen kommer jag aldrig glömma. Min flickvän fyller också år den här dagen, vilket gjorde att jag missade den episka finalen. Jag har fortfarande inte förlåtit henne för det. Och någon pizza blir det nog inte heller tal om. Och hade jag kunnat, skulle ja mer än gärna komma till RRMeetup, men se, det går inte heller.
  Funderar på att trösta mig med ett tredje varv av den bästa podden genom tiderna. <3

 3. Tuve skriver:

  Tar mig nog och försöker klara lite Duck Tales Remasterd.
  Lite halvretro-natt sådär.

 4. Rickard "Reless" Wahlberg skriver:

  Idag blir det paus i Uncharted 3 (ett tag iaf)!
  Det blir Mario World, Castlevania och givet vis ett varv Probotector!
  Retroresan kommer att finnas i mina högtalare hela dagen och jag planerar att somna till en mysig sagostund.

  Vi ses på RRMeetup 🙂

 5. El_Kebabo skriver:

  Jag och Filip spelade lite gamla ps1spel i min nya retrohörna för att fira denna dag. 🙂

 6. Marcus Larm /Mulker skriver:

  jag har jobbat hela dagen men jag hade faktiskt retroresan i lurarna=) Ninja specialen! Ses på rrmeetup!

 7. Peter skriver:

  Jag håller för närvarande på att lyssna igenom retroresan. Är på säsongsavslutningen på säsong 2 så jag har en del kvar att lyssna på. Retrospelet för närvarande är FF6 då jag inte spelade det när det begav sig. Får nog dra igång lite Link to the past idag med bara för att det är den dagen det är. 🙂

  //Peter

 8. Gazimaluke skriver:

  El Kebabo bjöd mig på en bit Yoshi’s Island i fredags, minnet av den sitter i som firande för idag 😉

 9. Kräftstryparn skriver:

  Grattis till jubileet!

 10. Lance McCloud skriver:

  Hoppsan. Höll på att missa att det var jubileumsdag idag. Får åtgärda detta med att lyssna på några avsnitt på jobbet imorgon och lägga mej på soffan med min 3DS och lira lite Mega Man.

  Grattis! Och stort tack för alla njutbara avsnitt återigen. Synd att jag inte kan ta mej till rrmeetup. Jag bara att hoppas att ekonomin tillåter att jag kommer nästa år.

 11. JohnFooo skriver:

  Har precis läst gonattsaga för sonen. Nu tänker jag snart lägga mig bredvid och lyssna på en egen sagostund.
  Tänkte kanske… Final Fantasy IX?

  Glad Retroresan-dag på er!

 12. Avgrundsvrål skriver:

  Ah, det här måste vara varför jag fick en sån oerhörd craving efter pizza igår! Det förklarar fan saken.

 13. rickiesix skriver:

  Jag äter pizza och lyssnar på det känslosamma farvälet från sista avsnittet…. Varje dag* ;(

  *nästan

 14. Robert "reznorhead" Johansson skriver:

  Har nyss upptäckt retroresan på allvar och har lyssnat under min semester. Såväl på stranden som på gymmet. Sedan besöket på retrospelmässan i våras så har jag spelat mer och mer retro, både barndomsspel och nyupptäckta pärlor. Och just därför är det kul att lyssna på er och få insikter om spel till olika format på ett skönt och lärorikt sätt. Ni är grymma.

  Det är kul att se retroresan leva vidare med fansen egna podar och kanske en dag så hittar jag någon att göra en egen pod med. Tills dess så fortsätter jag att lyssna. Tack Anders och Samson

 15. Olov L skriver:

  Blir ni inte sugna på att göra ett till extra-avsnitt? Det vore himla skönt om Retroresan fortsatte att finnas, men nu med ett avsnitt om året. 🙂

Skriv en kommentar