Internettroll. Vi har alla stött på dem vid ett tillfälle eller ett annat. Lyft en digital sten (det vill säga skriv om saker som feminism, till exempel) och de kommer framvällande som särdeles otrevliga gråsuggor. Hot, hat och argument så dumma att det får dig att vilja köra huvudet i en köttkvarn. Men kanske värst av allt är deras fullständigt verklighetsfrånvända självbild.

Så, i allmänhetens tjänst tänkte jag lista sex stycken fiktiva karaktärer som dessa skitstövlighetens riddare inte alls har så mycket gemensamt med som de tror.

Du är inte V i V för Vendetta bara för att du har en Guy Fawkes-mask och pratar högtravande om frihet

V

Du är ingen frihetskämpe som slåss för de förtryckta massorna, mot en ond supermakt. Oavsett om du vevar mot den ”feministiska konspirationen”, PK-eliten eller bara folk som har en annan åsikt än du om GTA V så står du faktiskt inte upp för allt som är gott och heligt här i världen. Och din anledning att vara anonym är antagligen snarare att du vill kunna bete dig som ett rövhål utan konsekvenser än att du faktiskt behöver skydda din identitet.

Du är inte Aiden Pearce bara för att du kan DDOSa en wordpressblogg

Watch Dogs

”Här ska doxxas tamejfan!”

Att kunna DDOSa en hemsida är hackervärldens svar på att kunna spela basgången i Smoke on the Water. En treåring kan göra det. Och till skillnad från en treåring som spelar basgången i Smoke on the Water så är en DDOS-attack knappt ens ett irritationsmoment. Du uppnår absolut ingenting, förutom att ge sidan du försöker tysta ökad uppmärksamhet. Du välter inte precis regeringar.

Du är inte Neo bara för att du har fula glasögon och tror dig ha listat ut hur precis hela världen funkar

NEO

”Min hjärna stoppar dina logiska, väl underbyggda argument likt Neos stoppar kulor.”

Nope, ditt personliga brand av konspirationsteori är inte det samma som att se koden i The Matrix. Att du lyckats hitta märkliga samband där inga finns och samtidigt supersmidigt dansa mellan alla argument som säger emot dina föreställningar betyder inte att du har förstått något alla andra missat. Du är inte den som är utvald att leda the sheeple rätt genom att dödshota folk som gör youtubevideos på nätet.

Du är inte Tyler Durden bara för att du hyllar manlighet och alla dina vänner är snubbar

haiku

”It’s for men only” fnyser du ilsket åt alla kvinnor som ens försöker närma sig dina källarunkna hobbys. Manligt och kvinnligt är liksom bara rena faktum och att förneka det är att förneka vem vi är. Fast nej. Att du har samlat ihop ett gäng vita, ilskna grabbat som gillar våld och bröst gör dig inte till en superhet kultledare som bär manlighetens fana i det stora könskriget.

Du är inte Rorschach bara för att du har en fedora och håller olidliga monologer om hur kass världen är

rorschach

Världen är på väg åt helvete. PK-feminazisterna mördar allt du älskar mest och för oss i rask takt mot avgrunden. Du skriver ditt manifest på ett sunkigt underforum medan du rättar till din HM-fedora. Och du är absolut inte lika ball som Rorschach.

Du är inte The Saint bara för att du har fyra fejkade twitterkonton

the saint

Du är inte en kameleont. Du är inte en master of disguise. Du har bara mer tid och ork att lägga på att skapa nya Gmails än vanligt folk. Ingen pallar lyssna på dina äggkonton och ingen tycker att det var bra sagt Dan.