Ah, sommar, denna ljusets årstid. Skrattande barn med blommor i håret, ljusa nätter vid en grön sommaräng och brunbrända ben vid en brygga. Vilken idyll. Något som dock inte får förglömmas är att efter ljuset, kommer mörkret. Och med mörkret menas alltså hösten. Men ingen anledning att deppa för det! Hösten är ju den ultimata årstiden för att utan något som helst dåligt samvete kunna gräva ner sig i soffan med stickade tröjor, orimligt stora te-koppar och diverse konsoler. Det är bara att inse, sommaren är överskattad. Härmed listar jag tre stycken spel som får mig att längta till hösten, ännu mer än innan.

1. No Man’s Sky

no_mans_sky_2

Detta massiva upptäcka-i-rymden-spel skapat av indiestudion Hello Games lovar mig massa saker som jag har svårt att tacka nej till. För det första: 18 triljoner planeter. Vem kan tacka nej till att upptäcka och åka runt på cirka 18 triljoner planeter? För det andra: Jag kan bygga och fippla mitt eget rymdskepp så jag kan åka längre och längre bort i rymden. Med tanke på dagens politiska klimat är detta är en väldigt lockande tanke. Risken är att de lovar för mycket och eventuellt lämnar mig med känslan av att åka till samma planet 18 triljoner gånger. Men det återstår att se.

Släpps: 9 augusti.

 

2. Deus Ex: Mankind Divided

deus_ex_mankind_divided3

Jag hade ju möjligheten att smygspela delar av Eidos Montreals Deus Ex: Mankind Divided för några veckor sedan. Det gjorde mig väldigt, väldigt hoppfull inför att detta eventuellt kan bli ett toppenspel. Utvecklarna verkar ha lyssnat på kritiken från föregångaren Deus Ex: Human Revolution och finputsat övriga delar i maskineriet. Dessutom är det väl få saker som gör en sådär höstmysig som att springa runt som en halvbutter demi-cyborg som slänger giftgas på eventuella fiender?

Släpps: 23 augusti.

 

3. Where the Water Tastes Like Wine

where_the_water_tastes_like_wine_2

Okej, inget datum har släppts för Where the Water Tastes Like Wine än, men med tanke på att hösten brukar anlända till Sverige snabbare än att någon hinner säga ”värmebölja” tänker jag inkludera detta spel ändå. Mycket för att det lyckas göra mig förbannat nyfiken. Studion Dim Bulb Games har inte släppt så många detaljer, men de få som finns där verkar spännande (och om grafiken är var den ser ut att lova, kan det kanske bli ett av årets snyggaste spel). Det är sydstat, det är berättelsebetonat och det ger intrycket av att vara något alldeles eget. Som grädde på moset har de ju lånat titeln från en gammal Canned Heat-låt.

Släpps: Ännu inte annonserat.