Super Smash Bros 4, eller vad tusan vi är menade att kalla det, är äntligen här. Utan varken undertitel eller siffra. Är det en reboot? På omslaget står det Super Smash Bros for Nintendo 3DS. Som om det inte är underförstått när det är ett 3DS-fodral, i 3DS-avdelningen av butiken. Aja, whatever! Det är inte vad det här inlägget handlar om! Det här inlägget handlar om de nya spelbara karaktärerna i Super Smash Bros! Det fanns några som vi fick ta ett bittert farväl till, som exempelvis isklättrarna. Men samtidigt fanns det några ”äntligen!” som exempelvis Mega Man, Little Mac och Pacman. Karaktärer som har en upphöjd plats i spelhistorien, och självklart även ska ha en plats i Super Smash Bros.

Men så har vi de där som får oss att undra vilka de är, och vad de gör här. Såna där som du måste låtsas veta något om för att inte verka som en filthy casual. Och jag ska berätta för dig hur de kom med. De låg med Masahiro Sakurai. Japp, det här är listan över karaktärerna som helt enkelt knullade sig till en plats i Super Smash Bros, och så är det bara. Finns ingen annan förklaring.

SHULK
Super-Smash-Bros-Shulk-Reveal

Vem? Shulk? Låter som ett ord som beskriver ett specifikt sätt att kräkas på. ”Fan jag blev så full att jag shulkade hela morgonen.” Ett kräkande med mer ljud än spya kanske. Vem är du, Shulk? Du har varit med i ETT SPEL! Ett spel som inte ens nådde en miljon sålda ex! Vem här visste vem Shulk var utan att ha spelat Xenoblade Chronicles? Jag gjorde det fan inte. Och jag vet inte om jag hade kommit ihåg honom även om jag spelat spelet heller. Det är tur för Shulk att Masahiro Sakurai har en svaghet för unga blonda pojkar.

ROBIN
robin_super_smash_bros
Och på tal om blonda unga pojkar… Vem är Robin? Jag kollar på loggan och tydligen är han från Fire Emblem. Jag har spelat många Fire Emblem. Minns ingen jävla Robin. Är han från det senaste till 3DS? Det som jag spelade i över 40 timmar? Och nu är han alltså med i Super Smash Bros? Ska man börja slänga in random NPCs från vilket spel som helst som DLC kanske? Om Robin är med kan vi lika gärna ta med den tredje vänsterbojen på Sunset Bay i Wave Race 64. Den är mer minnesvärd än Robin i alla fall.

tumblr_m372icQLlT1qgvvtno1_500
FLOATY THINGY DELIVERS A HARD LEFT!

PALUTENA
maxresdefault

Än en gång, visste du vem det här var utan att ha spelat Kid Icarus? Okej, det är inte lika osannolikt att du har det som det är osannolikt att du har hört om Shulk. Men really? Palutena? Fyller inte Rosalina kvoten för tvivelaktigt inkluderade gudinnor i Super Smash Bros? Palutena har varit med i endast TVÅ mer eller mindre framgångsrika spel. Lite som att inkludera Iggy Azalea i hiphoppens Hall of Fame. Fast nej, Iggy har haft fler än två hits. Jag hoppas hon var ett bra ligg.

WII FIT TRAINER
wiifitsmashjune2013_616

AMEN KOM IGEN ASSÅ!! Det är inte ens en karaktär på riktigt! Hon har inte ens texturer! Jag antar att ett par polygonala bröst, tajta yogabyxor och en vältränad kropp som kan böja sig på många olika sätt räcker långt. Doctor Kawashima hade varit ett mindre krystat val av stridskämpe i Super Smash Bros! Men han är ju ett medelålders svävande huvud. Inte speciellt sexig alls.

GRENINJA
Challenger_Approaching_Greninja
1) En relativt anonym pokémon? För gud vet att vi inte har tillräckligt många pokémon.
2) Ew…