Jakten på platina-troféer har de senaste två åren kantat vårt spelande och det är många av er som också hakat på, och Operation Platinum har blivit en riktig långkörare här på Svampriket. Många timmar har lagts till att pressa oss själva till oanade nivåer. Vi har gjort det för att peppa varandra, stötta varandra och ibland har vi också tävlat mot varandra intern. I år vrider vi upp intensiteten, och erbjuder tre olika tävlingar till er som jagar troféer i Operation Platinum.

Under våren kommer ni tävla om tre olika priser i tre olika tävlingar, som alla går ut på att samla platina-troféer. Som sponsor för tävlingen står Sony själva, men vad som ingår i prispotten är än så länge hemligt.

Kategorierna är som följer:

  • Flest platinas (inga tidigare räknas, alla börjar på 0, men platinas i tidigare ”ofärdiga” spel kommer räknas)
  • Den mest sällsynta platinan (baserat på procent-statistik från PSNprofiles.com när tävlingstiden går ut).
  • Snabbaste platinan (tiden mellan första trofén och platina-trofén)

Vinnaren i varje kategori vinner varsitt pris. All data kommer baseras på PSNprofiles.com och alla Sonys plattformar räknas (Playstation 3, Playstation Vita, Playstation 4).

Tävlingen startar idag, 10/2 och löper fram till midnatt 30/6. För att delta så behöver ni lämna en kommentar på detta inlägg med ert PSN-namn – berätta gärna vad ni personligen siktar in er på – men vill ni så kan ni tävla i alla tre tävlingar samtidigt. Varje månad kommer vi publicera en statusuppdatering med vem som leder/ligger bäst till i varje kategori.

Alla som jobbar, eller har jobbat med Svampriket är förhindrade att deltaga för att motverka jäv. All form av fusk leder till omedelbar diskvalificering.

Nu börjar jakten, må bäste samlare vinna!