Operation Platinum

Nystart 2014!

Året är numera 2014 och ett tungt trofésamlarår är bakom oss. Min första känsla var att slå av några växlar och inte pressa mig så men utan att tänka på det så jobbar jag redan på min tredje platina i år. Lika bra att köra på då så vi kör väl en runda till.

För de som är nya så är Operation Platinum en organiserad sporrning för att nå spelmål. På Playstation får man en platinatrofé när man tagit alla andra troféer, dvs samma sak som 1000/1000 gamerscore. Jag spelar ju mest Playstation så därav namnet. Givetvis kan man vara med även om man spelar på Xbox eller Steam, eller brädspel för den delen om man vill. Det är också viktigt att poängtera att vi inte tävlar mot varandra (om man inte uttryckligen utmanar någon), utan vi gör det här för att vi gillar att få en liten morot för att pressa ur det mesta ur våra spel.

Vill ni vara med så skriv era mål i kommentarerna och vad ni heter på respektive tjänst så jag kan få in en snygg profilbild på er.

Ladies and gentlemen, start your engines – nu kör vi!

 

Tobias har redan hunnit ta två platinas i år, Hotline Miami och Remember Me, och det jobbas just nu på Far Cry 3. Läge att passa på nu innan nya säsongen av PowerPlay kör igång för då kommer alla skills gå ner i retrospel. Likt förra året så sätts ribban på en platina i månaden, dvs 12 stycken så totalen landar på 46. Dock siktas det på 50, det ska gå!

Kommentarer

 1. Jag är gärna med igen! Jag går in med samma mål som förra året, dvs 10 platinums under årets lopp. Har redan tagit min första i Need for Speed: Most Wanted. Diablo 3 är nog ett spel som jag tänker ta platinum i.

  PSN: Ragowit

  Mitt egentliga mål är att halvera min backlog som i skrivandes stund är på 128 spel (den växer ju varje månad tack vare PS+). Dvs skulle jag vilja se att min backlog är under 65 spel när året är slut. Svårt för er att veta hur det går för mig med detta mål, men jag får kommentera i inläggen som kommer och berätta hur det går för mig med detta mål. 🙂

 2. Per "Fattaren" Danielsson skriver:

  Härligt Tobbe! Kände detta på mig.

  Kör gärna ett varv till. Förra året tog jag mitt första smått mesiga mål tidigt men nådde sedan mitt slutmål på 3 Platina i tid.

  I år höjer jag ribban ett snäpp och siktar på att ta 4 st.

 3. Robert skriver:

  Hej Tobbe!
  Jag har själv utropat detta till året för min backlog och har lovat mig själv att minst 75% av alla spel i år som spelas ska vara från min backlog innan jag påbörjade detta. Jag körde nyss ut Assassins Creed 2 och tog min första platina på 2 år… typ. Sätter därför upp ett mål på 3 platinas i år, varav en redan är tagen då.

  PSN: oHcean

 4. Elin skriver:

  Jag hänger på i år igen. Det gick ju inte riktigt som planerat förra året iom en rejäl spelsvacka så jag sätter ribban lägre i år med 5 platinor avklarade. Har redan tagit två i år i Lego Marvel Superheroes och Crysis så 2/5 är avklarat. 🙂
  PSN: Xareena

 5. Anders Brunlöf skriver:

  Jag är med igen!

  Ska ta det ganska lugnt inledningsvis, men det långsiktiga målet får bli en platina varannan månad, alltså totalt 6 stycken under året.

  PSN: brownleaf

 6. Peter Eriksson skriver:

  Såååååå det är bekräftat att alla spel i kommande PowerPlay är retrospel?

 7. Niclasss skriver:

  Det här vill jag vara med på! Har just nu bara två men med den lilla tid jag har så vill jag i alla fall försöka dubbla till fyra innan årets slut 🙂
  psn: nisp88

 8. Harmslama skriver:

  Jag hakar gärna på detta tåg. Verkar vara en ganska mad sak att göra. Har aldrig tagit en så kallad platina på ett spel då tyvärr ett spel med för högtidsfördriv ribba har ockuperat min lediga fritid de senaste åren… World of Warcraft. Men siktar starkt på 3 platina detta år!

 9. Tallkottar skriver:

  Självklart ställer jag upp! 6 platina på ett år låter rimligt för min del då jag försöker, som många andra läsare verkar göra, tunna ut min backlog. (operation backlog kanske?)

  Har inga platina än men har betat av 20 (!) PC-spel sedan året började.

  PSN: FOhlsson
  http://psnprofiles.com/FOhlsson

 10. Jonas Söderström skriver:

  Jag satte ett lite för högt mål förra året. Tar det lite lugnare jag också 🙂

  6 platinas
  Och iom att Anders utmanade mig mot slutet av förra jakten så är mitt mål att få fler platinas än han under 2014 😉

  Psn Baduun

 11. Zatoishwan skriver:

  Jäss!!
  Jag är absolut med!
  PSN: DaveInTheWoods

  Ifjol blev det en platina (min första någonsin)
  Målet i år är två stycken – åtminstone den ena ska vara i något as-stort RPG.

 12. Jare skriver:

  Jag gör gärna debut i denna tävling också, har ju inte ens min första platina än så jag får sikta på 3st innan året är slut!

 13. thalin skriver:

  Jag har aldrig tagit en enda platina-trofe. Men nu är det dags! Känner att jag tappat min konsolspelande och gått mer över till pc. Gör det här för att hitta tillbaka till min gamla kompis ps3!

  Sätter ett mål på 2st platina!
  PSN: mthalin

 14. Mikael "ingloriousmike" Brolin skriver:

  Hänger gärna på i år också men ambitionsnivån sänks lite i år pga. arbete och studier. Tar sikte på fem platina i år.

  PSN: Ingloriousmike

 15. Marcus "Chipus" Engström skriver:

  Detta låter kul. Per “Fattaren” har tjatat på mig att vara med på det här.
  Ska ta fler platina än honom. Mitt mål är alltså då 5 st i år som då blir totalt 37.
  Köpte nyligen en 3DS och har därför inte tagit någon trophy 2014 än. Men Per behöver nog det försprånget. 😉

  PSN: Chipus

 16. Olle Jonsson skriver:

  Är gärna med iår igen, skall försöka ta 5 platinas i år.

  PSN: Brollejonsson

 17. Bokbindar Anton skriver:

  Oj. Det var förra året som jag faktiskt började sammla på trophies i vissa spel. Så jag får nog räknas som nybörjare:) Hoppas man kan vara med endå?

  Sex st platina detta år ska jag försöka!
  PSN: Frezdaner

 18. Micke Engström skriver:

  Tjena Tobbe!

  Jag hänger på i år, senast jag tog en platina måste vara drygt ett år sedan (RE6 och Prototype 2) och man ser trenden tydligt; när jag jobbar mycket blir bara mainstoryn genomspelad för att uppleva spelet. Nu kommer utmaningen. Sätter mål på 2 Platina i år, känns rimligt men utmanande ändå. Vilka spel som gäller vet jag först senare.

  PSN: kanii
  XBL: Mikeykanii

 19. Magnus Reuter skriver:

  Jag tog ju en platina förra året så detta år ska jag ta två.

  PSN: smorfer

 20. Davito skriver:

  Jag hänger gärna på tåget!
  PSN:Davito163

 21. Fleshfight skriver:

  Hakar gärna på.
  Siktar på två platinas till innan året är över. Som pappa till två vet man inte vad man hinner med 🙂
  Diablo 3 är ett av målen.

  • Fleshfight skriver:

   Man kan ju komma ihåg allt innan man trycker skicka…suck.

   PSN; woreodh
   Bara att lägga till för dom som vill spela 🙂

 22. IzPiC skriver:

  Jag hakar på såhär nu på slutet av året! Hoppas kunna hålla mig ifrån att köpa ett PS4 genom att klara ut lite spel och plocka platina, men jag kan ju börja lite blygsamt med 1 platina för att känna hur det känns!

  PSN: IzPiC

Skriv en kommentar