Krönika

Snoppen är spelvärldens enhörning

Följande text innehåller milda spoilers för The Order: 1886.

Det har snackats mycket om The Order: 1886 den senaste veckan. Innan release klagades det på att det var för kort, sedan blev det hyllat för att det var så snyggt, men också sågat för att det enligt vissa saknar något vettigt innehåll. The Order har dock något som i princip inga andra spel har, en penis.

PenisGanska tidigt i spelet besöker Galahad och hans kompanjon Lafayette ett värdshus med tillhörande bordell i sin jakt på en misstänkt rebell. I ett rum på övervåningen finner duon denne rebell i full färd med att nyttja en glädjeflickas tjänster. Ingen blir väl överraskad av att kvinnans bröst är fullt synliga när Galahad stövlar in och stör mitt i akten, men jag fick en smärre chock när jag fick se rebellens penis vifta omkring i det efterföljande handgemänget.

Medan vi får bröst och nakna sköten upptryckta i ansiktet dagligen är det manliga könsorganet något av populärkulturens enhörning, på mer än ett sätt. Det är så sällsynt att få se en penis att det nästan känns exotiskt när den fladdrar förbi.

Det är mörkt och suddigt när den digitala snabeln svänger omkring i The Order. Snabbt går det också. Den är nog inte synlig i mer än totalt två sekunder, men ändå gör den mig glad. Att ett spel visar såväl bröst som penisar i en icke sexualiserad kontext känns befriande och kanske kan vara ett tecken på mognad i ett annars ofta väldigt omoget hörn av populärkulturen. Brösten i The Order tillåts vara bara en kroppsdel som blottats när en prostituerads blus glidit ner. De behöver inte tryckas upp i spelarens ansikte med syftet att väcka sexuella tankar hos denne. På samma sätt tillåts penisen vara en fladdrig samling polygoner och texturer mellan benen på en snubbe som åker på stryk. Den behöver inte vara en stor bula i hans byxor för att visa på potensen och kraften hos en manlig karaktär.

Med all den moralpanik som finns i världen när det gäller våra mest privata delar känns det väldigt skönt med ett spel som inte gör en stor grej av nakenhet. Jag brukar själv förespråka en mer avslappnad inställning till våra egna kroppar och blir glad när det varken är sexualiserat eller dramatiskt på något sätt när de visas upp.

Jag vill se fler icke sexualiserade karaktärer i spel, mer nakenhet som inte är till för att hetsa upp någon, och gärna fler snoppar som fladdrar omkring.

Penis.

Kommentarer

 1. Oskar skriver:

  Senast jag såg en var nog i Dantes Inferno.

 2. Åsa skriver:

  Visst är det helt underbart befriande? Det där nästan självklara sättet som nakna människor förekommer på i spelet? Det kommer fler penisar senare i storyn, och med det sätter The Order 1886 rekord i att ha fler nakna män än nakna kvinnor.

  Det absolut bästa är nog både Lafayettes och Galahads ansiktsuttryck när de får syn på det kopulerande paret. Lafayette blir helt “Nämen kolla, undrar om jag får vara med?” medan Galahads ögonbryn åker upp i hårfästet på honom och jag börjar fundera på om han sett nakna bröst tidigare.

 3. Per skriver:

  Undrar om dom motion cappar dinglandet eller om det finns en penis-fysik-simulator därute.

 4. EnPojkeMedEnPlastpase skriver:

  Tänk om någon skulle göra en penis-fysiks-motor i ett spel…Dead or Alive style!
  GOTY
  GOAT:Game Of All Time
  ten aouda ten!

 5. T4 was here skriver:

  JA! JAG HOPPADES ATT DEN SKULLE VARA MED I DETTA SPEL!
  Eller rättare sagt så hoppades jag på full frontal varulvar(för det vore ju orealistisk att inte ha den) men detta duger.
  Så mer realistisk nakenhet tack.
  Fast kolla om det är olika i andra länder, för den sågs inte i Two best friends play videon.
  Also jag tror att enhörningar har blivit vanligare på internet nu för tiden p.g.a hur awesome Twilight är.
  Höhö!

 6. Starfighter skriver:

  Jag blir alltid jättefascinerad av kukar i spel. Sista jag såg (innan Order) var den i Outlast. Den här: http://i5.minus.com/io31CboGJgCp8.jpg

 7. Johanna skriver:

  Synd bara att de ickesexualiserade brösten och penisen var på en bordell… det blir liksom.. fortfarande kopplat till sex.

 8. David skriver:

  Det finns redan folk som jobbar på exponering av penisar i icke-sexualiserade sammahang. Iaf enligt The Onion:

  http://www.theonion.com/video/comiccon-exclusive-michael-bay-gives-fans-sneak-pe,36528/

  😀

Skriv en kommentar