För en liten tid sedan annonserade Bethesda Fallout 4. Under ett skälvande dygn tittade vi nervöst på nedräkningen på deras hemsida och frågade oss: Är det möjligt? Blir det ett Fallout 4 nu? Så klart blev det det, men under tiden spekulerade jag och mina vänner lite sinsemellan, och som roligast hade vi när vi diskuterade mobilspelsvarianter.

Därför har jag med inspiration från det samtalet letat rätt på fem olika deskriptiva texter från antingen wikipedia eller spelets hemsida och helt sonika bytt ut  titlar och vissa nyckelord till saker vi känner igen från Fallout.

Jag vet inte med dig men jag skulle betala mellan 7 och 24 kr för alla spel här nedanför.

 

Vaultville

I Vaultville får man som spelare tillgång till en landyta i öknen bestående av 12×12 rutor (detta går att utöka senare). I realtid får man tillgång till ett Garden of Eden creation kit och med hjälp av denna skapar man odlingsbar mark. För att så grödor av olika slag finns ett menyval med en marknad där man köper önskad frötyp för bottlecaps. Olika grödor tar olika lång tid på sig för att mogna och tiderna som står i menyn är angivna i riktiga klocktimmar.När en gröda växt upp kan man skörda och vid skörd får man bottlecaps och erfarenhetspoäng (XP).

Det finns också mycket tillbehör att köpa i form av geigermätare, super toolkits, powerfists eller droger som såsom Jet, Mentats, Buffout och Psycho som snabbar på plöjningen och skördandet. När drogerna tar slut får man fortsätta att sköta sysslorna på gården långsammare för hand. Dina föremål fylls på efterhand men det går också att köpa t.ex. nya Mentants eller Jet, för så kallade ”VaultCash” du köper i AppStore för riktiga pengar.

Vaultville

Flappy Ghoul

I Flappy Ghoul styr spelaren en sprattlande feral ghoul som ska ta sig genom ett övergivet och radioaktivt industrilandskap. För att få ghoulen att hoppa trycker man på skärmen. Det gäller att ha bra timing för att få ghoulen att sprätta till vid rätt tillfälle så att den inte ramlar in i skitiga armeringsjärn. Trots sitt enkla upplägg är spelet känt för sin väldigt höga svårighetsgrad.

Flappyghoul

Mutant Crush Saga

Följ med Marcus och Sulik på deras solgassande äventyr genom Ödelandet. Klara nivå 50 för att låsa upp Valvet eller fly verkligheten tillsammans med Myrdrottningens feromoner. Matcha dig fram genom hundratals nivåer i detta postapokalyptiska pusseläventyr.

Ge dig ut på detta läckra och radioaktiva äventyr ensam, eller spela tillsammans med dina vänner och se vem som kan få högst poäng! Mutant Crush Saga är helt gratis att spela, men vissa föremål i spelet, såsom extradrag och stimpaks, kostar pengar.

Mutant Crush Saga

Where’s my water: Arroyo Edition

Hjälp The Chosen One att med det nyligen återfunna Water Chip leda om vatten till byn Arroyo! Varje nivå är ett utmanande fysikbaserat pussel med realistisk mekanik. Forsla vattnet genom bördig jord, torr jord, radioaktiv jord, berggrund och sand för att ge byn vatten att dricka och odla med.

  • Unik handing och karaktärer – Spela genom fyra olika sidoberättelser med karaktärer som The Chosen One, Hakuni, Feargus, och Whiskey Bob från Klamath! Över 500 unika pussel!
  • Innovativ mekanik – Se vatten bete sig olika beroende på miljö eller föroreningsgrad och använd din kreatitivet för att lösa alla stimulerande pussel!
  • Samlingsföremål, utmaningar och bonusnivåer – samla speciella föremål som Rad-X, Healing Powder eller Rotgut från alla karaktärer och nivåer för att slutföra tuffa utmaningar och låsa upp bonusnivåer.

Where is my water

Beat Sneak Brahmins

När marknadsplatsens lager på både Nuke-a-Cola och ammunition blir stulet av Gizmo är det upp till Beat Sneak Brahmins att frakta dit nya grejer!

  • Rytmiska kontroller: Allting i spelet rör sig efter musikens rytm, precis som kontrollen: Tryck på skärmen i takt för att smyga dig genom öknen!
  • Supersmygigt gameplay: Smyg dig förbi RobCo-robotar, supermutanter och stråtrövare och resten av den post-nukleära öknens otäckingar och faror!
  • Kluriga pusselnivåer: Se, lyssna och lär dig rytmen i banan för att ta dig fram till marknadsplatsens hungriga och krävande besökare.

beatsneakbrahmin