Idag släpps Super Mario 3D World. Ett spel som har överträffat alla mina förväntningar. Det är utan tvekan det bästa Mario-spelet sedan Super Mario Galaxy. I mitt tycke har alla ”New” Mario-spelen den sista tiden mest stått och trampat vatten, men med Super Mario 3D World visar Nintendo ännu en gång att de står ohotade på tronen när det kommer till plattformsunderhållning. Det är ett sådant spel som verkligen förtjänar full pott när det kommer till betygsättning. Det är tio av tio. Det är hundra procent. Det är fem av fem. Därför vill jag nu för er presentera fem anledningar till varför:

image_623995. Presentationen

Det vore konstigt om Super Mario 3D World inte skulle vara det vackraste Mario-spelet någonsin. Här visar Nintendo verkligen vad deras maskin är kapabel till. Men inte nog med att det ser snyggt ut, det låter även alldeles fantastiskt. Musiken är helt igenom underbar. Gamla klassiker och nyskrivna verk gör att mina nördöron gråter av lycka.

4. Bandesignen


När det kommer till banornas design har Nintendo verkligen överträffat sig själva. Ingen bana känns någon annan lik. Det finns alltid något som känns exklusivt. Hela tiden blir jag överraskad och kände vid ett flertal gånger att jag skulle vilja ha mer av något, men den känslan försvann direkt vid nästa bana, då jag återigen blev överraskad.

supermario3dworldfeatured-690x3883. Flerspelarläget


Jag har aldrig tyckt att det är särskilt roligt att spela co-op i NSMB-spelen. Där kändes det mest som att det blev att en jävlades med varandra. Så är icke fallet i Super Mario 3D World. Att jag spelade igenom det med min vän Tommy, kan vara en av de roligaste spelupplevelserna jag någonsin har haft.

tumblr_mo8pef3Qo61qlxfdfo1_12802. Kattdräkten


När jag först fick höra om kattdräkten tänkte jag att det mest skulle vara en gullig gimmick, men nu i efterhand är jag villig att påstå att kattdräkten har satt en ny standard för power-ups. Visst är Mario, Luigi, Peach och Toad sjukt söta som katter, men det är vad en kan göra med dräkten som gör att det blir en helt ny och underbar plattformsupplevelse.

1. Peach


Enligt mig är det dags att kröna prinsessan Peach till drottning nu. Hon är utan tvekan den bästa karaktären i Super Mario 3D World. Hennes egenskap som vi alla känner igen från Super Mario Bros 2, att glida fram, är perfekt för detta spel. Det känns ungefär som att ha en relativt okej fungerande Tanooki-dräkt på sig, hela tiden. Vissa kanske skulle säga att det är lite fuskigt, men det tycker inte jag. Peach är bäst, ingen protest!