Det verkar inte finnas någon gräns för hur populär Pewdiepie kan bli. Det var inte längesedan vi skrev om hans gigantiska vinst, och nu är han på gång igen. Trots att Rockstarägarna Take-Two stämde BBC för upphovsrättsbrott kommer filmen om utvecklingen av GTA troligen att visas inom kort ändå. Till slut vill jag rikta ett riktigt stort grattis till ett av mina favoritspel som nyligen fyllde 25 år.

PewDiePie når 10 miljarder visningar

Pewdiepie.

Pewdiepie.

10 miljarder gånger. Så många gånger har Felix ”PewDiePie” Kjellbergs klipp visats på Youtube. Det meddelade den svenska Youtube-stjärnan på Twitter. I skrivande stund har han över 39 miljoner prenumeranter på sin kanal. Det är fler än Taylor Swift och One direction tillsammans. Tidigare i somras skrev vi även om hur Felix Kjellbergs företag gjorde över 63 miljoner kronor i vinst.

Niklas tankar: Världens största Youtube-stjärna är nu ännu större. Frågan är hur långt han kan gå. Oavsett vad man tycker om Felix Kjellbergs alter ego och hans, ibland roliga, ibland plumpa, videor går det knappast att förneka att han gör något rätt. I oktober släpps hans första bok, med titeln ”This Book Loves You” och något säger mig att den kommer att bli en best seller, oavsett innehåll. Kanske har vår käre Pewdiepie tröttnat på att ”bara” vara Youtube-kändis och vill bredda sig?

BBC:s GTA-trailer kom och gick

BBC släppte en trailer för den kommande dramatiseringen av skapandet av GTA med Daniel Radcliffe i huvudrollen. Trailern togs senare ner igen, men finns såklart fortfarande tillgänglig att se runt om på nätet. I filmen spelar Daniel Radcliffe Rockstar-chefen Sam Houser, och Bill Paxton gör rollen som den spelkritiske advokaten Jack Thompson. Filmen har inte godkänts av Rockstars ägare Take-Two, som har stämt BBC för upphovsrättsbrott. Det verkar dock inte stoppa BBC som ska visa filmen den 15 september.

Niklas tankar: Det här kan bli antingen en väl avvägd dramatisering av en invecklad spelhärva, eller ett fiasko av episka proportioner. Av trailern att döma lutar jag tyvärr mer åt det sistnämnda. Inte för att jag vet särskilt mycket om Sam Houser som privatperson, men jag har svårt att tro att han är världens coolaste snubbe och att den tidiga GTA-tiden enbart handlade om fest och snabba bilar. Vad tror ni?

Monkey Island fyller 25 år

The Secret of Monkey Island.

The Secret of Monkey Island.

Den gångna veckan var det 25 år sedan peka och klicka-klassikern The Secret of Monkey Island släpptes. För att fira skriver spelets pappa Ron Gilbert ett långt blogginlägg om utvecklingen av spelet och vad det betydde för folk då och betyder för folk än idag. Han delar även med sig av några lustiga anekdoter från då det begav sig.

Niklas tankar: Stort grattis, Monkey Island! Jag fyllde sex år 1990 när detta oerhört viktiga spel släpptes. Det är inte bara viktigt för spelhistorien och för utvecklingen av äventyrsspelen som genre än idag, det är även oerhört viktigt för mig själv och mitt spelintresse. Peka och klicka-spelen var min absoluta favoritgenre under många år, och spelet som fick mig på banan var just det första Monkey Island-spelet. Utan Ron Gilberts mästerverk är det mycket möjligt att jag inte hade skrivit om spel idag, eller ens behållt spelen som mitt absolut största intresse genom i princip hela mitt liv. Tack för det, Monkey Island!