Som ni säkert redan vet vid det här laget så går eventet Spelhjälpen av stapeln nu på lördag, den 10:e oktober kl. 10:00. Det är en livestream som pågår i 24 timmar, sänds från Göteborg och med syfte att samla in pengar till flyktingkrisen i Europas ytterkanter. Bakom iniativet står en rad olika individer från Göteborgsområdet (med omnejd) där delar av Svampriket är delaktiga på flera olika sätt.

Vi har fått en otroligt bra respons från utgivare, utvecklare och annat folk som verkligen gått in för att hjälpa oss med detta iniativet
Under dessa 24 timmar kommer vi ha en rad olika gäster; allt från spelutvecklare som är med och visar spel som (i vissa fall) inte är släppta ännu, till vår gamla samarbetspartner Revansch! som live kommer fortsätta briljera med sina retrospel-skills. Och inte att förglömma – Retroresans återkomst. Det numera fullbokade schemat kommer publiceras inom kort och vi tycker själva att det är smått fantastiskt.

Vi kommer dessutom ha en rad olika tävlingar och auktioner där ni som tittar har möjlighet att vinna finfina priser, allt i från stora konsol-paket till signerade specialutgåvor från spelvärldens alla hörn. Vi har fått en otroligt bra respons från utgivare, utvecklare och annat folk som verkligen gått in för att hjälpa oss med detta initiativet.

Så se till att bänka er för en riktig långkörare nu på lördag, ni vill inte missa det här. Och glöm för den sakens skull inte att donera! Vi på Svampriket och vi som gör Spelhjälpen vet att det finns goda, vänliga och solidariska krafter bland spelentusiaster, även om de ofta hamnar i skuggen av en massa annat elände och trams. Så var delaktig! Var med och hjälp till!

Mer information finns på Spelhjalpen.nu