Information

Inför Retrospelsmässan 2013

För fjärde året i rad arrangeras Retrospelsmässan i Göteborg. Vi på Svampriket har alltid haft en varm relation till retrospel, och de gånger vi besökt Retrospelsmässan har vi alltid mötts av värme, kramkalas och en massa kärlek från både besökare och arrangörer. Så självfallet vill vi besöka mässan i år igen. Och givetvis vill vi uppmuntra er att göra detsamma!

Svampriket besökte först mässan under 2011, som resulterade i en liten hyllningsvideo (med en något pluffsigare Anders) som ni kan hitta här. Året efter letade sig Retroresan upp på scenen och livesände från mässan. Du kan fortfarande se strömningen i efterhand via denna länk.

Under årets mässa kommer vi rapportera från golvet, någolunda likt den bevakning vi tidigare haft från t.ex. Gamex. I fokus står våra nya retroriddare och samarbetspartners i Revansch som kommer vara våra utsända reportrar under helgen. Victor och Björn kommer tillsammans med ett produktionsteam från Svampriket producera flertalet med klipp under både fredag, lördag och söndag. Så har ni inte möjlighet att besöka mässan i person (vilket i sig är jävligt synd) så är det på Svampriket som du kommer få den bästa, den mesta och den snabbaste rapporteringen.

Så det bästa du kan göra är förstås att besöka Erikbergshallen på lördag, men kan du inte det bör du häcka på Svampriket under hela helgen. Vi lovar att det kommer vara värt det!

Vill du läsa mer om Retrospelsmässan, alla tävlingar, demorum, utställningar och allt annat du kommer hitta på årets mässa? Besök i så fall Retrospelsmässan.se

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Fyfan vad kul att ni kommer göra rapport därifrån! Ser jag fram emot!

  Ska bli trevligt att hälsa på er allihop också. Victor och Björn har jag dessutom inte träffat tidigare t.ex.

 2. Raptorus skriver:

  Snart är det lördag =)

 3. KasseJasse skriver:

  Försökte ta få med mig några spelintresserade polare. Men alla baila nu i veckan. Så jag tar mig dit ensam istället! Är riktigt taggad! 😀
  Blir nog inte helt ensam när man är omringad av folk med samma intresse. För att inte glömma alla som hänger på bloggen.

  Ser fram emot att få träffa er alla! 🙂

 4. Kletet skriver:

  Som det är nu är det väl en 20/80% chans att jag skulle gå. Har dessvärre inte lyckats övertala någon att följa med mig, men kanske skulle stämningen, alla spel och speedruns i sig vara värda att besöka mässan för. Blir helt klart till att sig en rejäl funderare fram tills lördag om hur jag ska göra.

  Oavsett vilket ser jag verkligen fram emot alla rapporter och dylikt därifrån! 🙂

 5. Tompacc skriver:

  Överväger att åka dit, en bit från stockholm men vore riktigt kul då NES, amiga och SNES spelades en del i unga år. Men får se om budgeten har plats för en resa och om man hittar passande resesällskap för en kust till kust tur, isf hoppas jag på ett kramkalas! 🙂

 6. Samson skriver:

  @tompacc. jag åker fredag frånm sthlm. blå tåget.

 7. BG skriver:

  @Samson Vänta va? Ska du ta dig dit med hjälp av ett halv-fjantigt spök-tåg från Gröna Lund? O___o

 8. Dempe skriver:

  Tänkte höra om det blir Svampöl eller något dylikt?

 9. halkan skriver:

  Vän av ordning har bestämt för sig att det var Västerås som fick sig ett besök förra året, och inte Gbg. Ifrågasätter alltså bara lite lätt den inledande meningen här ovan.

  Något bitter över att inte kunna närvara i år ser jag med fröjd fram emot reportagen 🙂

 10. halkan skriver:

  Eller, det var ju Retrogathering! Lärdom – Låt bli att skriva nåt mitt i natten… 🙂

Skriv en kommentar