Information

Svampriket växer med ännu en medarbetare

Det var många, fler än vad vi någonsin kunnat gissa oss till, som plockade upp den lilla ledtråden i gårdagens inlägg. Men ja, det är sant, Svampriket.se har fått tillökning igen. Idag är vi mer än stolta med att presentera Siri Hallberg Söderström som redaktionsmedlem på Svampriket.se.

För att ni ska få en liten tydligare bild av Siri så har vi gjort en kortare intervju med kvinnan i fråga som ni läser här nedan:

Vem är du Siri och var kan vi ha sett eller hört dig innan?

–  Jag har tidigare skrivit för svenska IGN, för att därefter hoppa över till den ideella organisationen Diversi som arbetar för mångfald inom spelvärlden. Där har jag ihop med Samson Wiklund och Gemma Thomson dragit igång en pod. I podden diskuterar vi i varje avsnitt olika grenar av mångfaldsspektrat, samt hur mångfald kan appliceras på olika delar av spelvärlden. Ofta diskuterar vi spel med utgångspunkt från dessa frågor, ibland ihop med intervjuer och paneldiskussioner med folk från spelcommunityt och spelutvecklare.

Varför vill du skriva/prata om spel?

–  För att spel kan vara det roligaste som finns! Jag är kulturvetare i grunden och är därför även övertygad om spelens kulturella slagkraft och förmåga att vara något mer än det som många i dag associerar med spel. Spel kan, samtidigt som de tillåter oss en flykt i vardagen, även kommentera det samhället vi själva lever i. Vi tillåts vara någon annan, samtidigt som vi får vara oss själva fullt ut. Jag tycker därför inte bara att spel är roliga, utan även viktiga ur ett samhällsperspektiv.

Vad kommer du tillföra till Svampriket?

–  Oj, svår fråga! Det innebär ju att jag måste rannsaka mig själv som skribent (haha). Jag hoppas framför allt kunna bidra med mina tidigare erfarenheter av skrivande och poddande. Jag är snart nyexaminerad journalist och har därför en trygghet i att hoppa mellan en mängd olika skrivgenrer. Älskar även lite svårtillgängliga, konceptuella indiespel, så vi får se om det blir ännu mer av den biten. En praktisk sak som jag, i egenskap av mitt kön, bidrar till är även att redaktionen blir bättre rent procentuellt ur ett jämställdhetsperspektiv. Sedan är jag också förbannat trevlig!

Till sist: Vad tycker du egentligen om övriga redaktionens GOTY-lista för 2015?

–  Jag tyckte podavsnittet i sig var väldigt roligt att lyssna på! Men sedan ska jag helt ärligt säga att jag alltid har lite svårt för GOTY-konceptet i stort, då det hänger så mycket på vad man har för smak. Och den är, som alla vet, delad. Jag skrattade dock högt när nomineringarna till 2015:s sämsta spel nämndes i poden, kanske för att många blir mer kreativa när man ska beskriva något man ogillar. Eller för att jag helt enkelt har en liten jävel i mig som tycker sådant är kul!

Vi övriga på redaktionen är supertaggade att få arbeta med Siri och tillsammans siktar vi på att göra den bästa, roligaste, mest tänkvärda och flummigaste spelsajten under 2016.

Se nu till att välkomna Siri ordentligt bland kommentarerna!

Kommentarer

 1. Tetra skriver:

  Välkommen! Kul med en ny redaktionsmedlem till riket. Ser verkligen fram mot att höra och läsa mer av dig!

 2. Christian Svedin skriver:

  Välkommen till det sköna gänget som förgyller mina dagar med härliga spelpoddar och annat skoj.

 3. Nicklas Pihlainen skriver:

  Välkommen!

  Kul med fler till Svampriket. Vad som redan är bäst blev just lite bättre helt enkelt.

 4. Quid skriver:

  Välkommen ombord!

 5. JohnFooo skriver:

  Välkommen!

  Bra nyförvärv!

 6. Linda skriver:

  Yay! Välkommen!

 7. Robert skriver:

  Wohoo! Hoppas du trivs.

 8. Lance McCloud skriver:

  Välkommen Siri! Riktigt kul att Riket växer. Ska bli roligt att läsa och höra mer av dej framöver!

 9. Raleishi skriver:

  Spännande och välkommen ska bli intressant att se vad du kan bringa Svampriket.

 10. Våmgör skriver:

  Välkommen Siri!

 11. Robin G. skriver:

  Hjärtligt välkommen till denna mysiga del av webben och communityt! 🙂

 12. Mülker skriver:

  Vad roligt!:) välkommen!

 13. Jacob skriver:

  Välkommen och det är väkommet med ett ytterligare kvinnligt perspektiv i många diskussioner. Önskar dig stort lycka till och hoppas du kommer trivas.

 14. Ruben skriver:

  Tjohej!

  Efter ett par avsnitt Diversi ska det bli spännande att höra vad som händer när arenan är Svamppod, och kravet på Tung, Seriös, Samhällsupplysande Journalistik plötsligt inte finns.

 15. Kolsvart skriver:

  Kul! Ser fram emot att höra en ny röst i Svamppod!

Skriv en kommentar