Januari har puttrat på maklig takt, även om det funnits mer intressant att spela och skriva om än det brukar under årets första månad. Februari ser ut att bli helt galen, och tjuvstartade redan i fredags med Xcom 2. I mars släpps äntligen The Division, och vi kollar in det intressanta faktum att det kommer med en uppsjö grafikinställningar på konsol. Vi uppmärksammar även att det sedan tidernas begynnelse efterlängtade Mother 3 ser ut att släppas i väst samt hur en CS-spelare lurade 3 000 fuskare att bli bannade.

The Division får grafikinställningar på konsol

Under det senaste betatestet av Massives kommande action-MMO The Division visade det sig att Playstation 4- och Xbox One-versionerna av spelet hade fler grafikinställningar än vad som är vanligt på konsol. Såväl bildskärpa som så kallad chromatic abberation kunde justeras. Under en frågestund meddelade Ubisoft att det kan komma att bli ännu fler grafikinställningar på konsol när spelet släpps, skriver Eurogamer. Man öppnar för att eventuellt låta spelaren ändra ljusinställningar som skulle kunna påverka spelets prestanda.

Niklas tankar: Det här är inte lika intressant för The Division i sig som det är för den allmänna synen på konsol- kontra pc-spel. Från att ha varit så olika varandra det bara går har pc-spelarna och konsolspelarna kommit varandra allt närmare på senare år och gränserna suddas ut. Vissa spel går att spela över plattformsgränserna, och grafikinställningar i konsolversioner av spel gör att de mer liknar valmöjligheterna på pc. Som en som nyligen blivit pc-spelare igen efter att ha spelat nästan uteslutande på konsol väldigt länge känns det här skiftet superintressant, och får mig att återigen undra om vi inte bara kommer att ha pc-liknande boxar oavsett om vi spelar på tv eller datorskärm inom en ganska så snar framtid.

Rykten om Mother 3 till väst

Det ryktas om att Mother 3 kommer att få en västerländsk version i samband med spelets tioårsjubileum. Spelet, som är uppföljaren till Earthbound (Mother 2 i Japan) har tidigare inte släppts på engelska till fansens stora besvikelse. Från flera håll rapporteras det nu om att portningen av spelet ska vara i slutfasen på Nintendo of Europe och att den kan komma att släppas på Virtual Console till Wii U senare i år.

Niklas tankar: Så vitt jag vet har inget spel i serien släppts i Europa över huvud taget, utan Earthbound var exklusivt för Nordamerika i väst (rätta mig om jag har fel). Jag har själv spelat den amerikanska versionen ganska många år efter det att det släpptes och blev förälskad i dess speciella stil, roliga berättelse och tokmärkliga karaktärer och spelmekanik. Jag välkomnar en engelskspråkig version av Mother 3 (Earthbound 2?) med öppna armar!

Counter Strike-spelare lurar 3 000 fuskare att bli avstängda

Såhär ska det inte gå att böja sig i CS:GO.

Såhär ska det inte gå att böja sig i CS:GO.

En Counter Strike: Global Offensive-spelare har lurat fler än 3 000 fuskare att bli avstängda. Det var AndroidL som lurade fuskarna genom att släppa gratishack till spelet som utgav sig för att låta fuskare använda sig av aimbot, bunnyhopping och wallhacks. Men vad fuskarna inte visste var att AndroidL även la in funktioner som såg till att den som använde det garanterat blev avstängd, som att kunna röra spelarkaraktären i omöjliga vinklar eller att ge full hälsa och ammunition. Det förklarar AndroidL själv i en post på Reddit.

Niklas tankar: Det här är lika underhållande som att höra talas om brottslingar som gör dumma saker. Fuskare som blir arga och klagar när de blir påkomna med att fuska och därför blir avstängda. Reddit-tråden är full av länkar till kränkta fuskares kommentarer, och jag kan verkligen rekommendera en kik på subredditen. Bra jobbat, AndroidL!