Äntligen händer det grejer! Efter några slöa veckor på nyhetsfronten finns det plötsligt massor att skriva om. Ett nytt kapitel i Gamergate-skandalen har skrivits i och med att Zoë Quinn lägger ner anklagelserna mot sitt ex om trakasserier. Dessutom nås vi av den goda nyheten att Assassin’s Creed tar en välbehövlig paus, och att Quantum Break inte längre är exklusivt för Xbox One.

Zoë Quinn släpper trakasserianklagelser

zoequinn

Zoë Quinn.

Spelutvecklaren, författaren och Gamergate-skandalens huvudperson Zoë Quinn lägger ner försöket att få ett besöksförbud mot sin trakasserande expojkvän. Anledningen är att hon själv inte orkar driva fallet och är rädd för att det ska leda till ännu fler trakasserier mot henne a Gamergate-rörelsen. Det skriver Zoë Quinn själv i ett blogginlägg.

Niklas tankar: Som jag sa i en intervju med tidningen Metro är det svårt att säga om nedläggningen av trakasserianklagelserna gynnar eller skada Quinn. Trakasserierna från exets sida får nu inget definitivt stopp. Men hade han åkt dit på det hade risken funnits att trakasserierna från Gamergate-svansen hade ökat. En lose-lose-situation för Quinn, helt enkelt.

Vi har hört mindre och mindre om Gamergate-rörelsen och dess trakasserande anhängare under det senaste året och det är min förhoppning att trenden fortsätter.

Assassin’s Creed hoppar över ett år

De här grabbarna och tjejerna tar en liten paus.

De här grabbarna och tjejerna tar en liten paus.

Det blir inget nytt spel i Assassin’s Creeds huvudserie i år. Det meddelar Ubisoft i ett blogginlägg.

”Sedan Assassin’s Creed Unity släpptes (2014, reds. anm.) har vi lärt oss mycket baserat på er feedback. Vi har även uppdaterat vår utvecklingsprocess och är åter fast bestämda att göra Assassin’s Creed till en förstklassig open world-franchise”, skriver man i blogginlägget.

Sedan tidigare ha det ryktats om att nästa stora spel i Assassin’s Creed-serien kommer att utspela sig i antikens Egypten.

Niklas tankar: Att skippa ett år Assassin’s Creed är nog det bästa Ubisoft kan göra med Assassin’s Creed. Även om fjolårets Syndicate var ett av de bästa spelen i serien blir det lätt lite tunt med årliga släpp. Om en paus på ett år, för att omvärdera lite av vad man vill göra med serien, eliminerar risken för ännu ett såpass medelmåttigt spel som 2014 års Unity är jag helt och hållet för det.

Quantum Break kommer till Windows 10

Quantum break - inte längre konsolexklusivt.

Quantum break – inte längre konsolexklusivt.

Finska Remedys kommande Quantum Break var länge exklusivt till Xbox One. Nu har Microsoft meddelat att spelet även kommer att släppas till Windows 10, på samma datum som konsolversionen, den 5 april i år. Det skriver Remedy på spelets sajt. Den som förhandsbokar spelet innan den 4 april får dessutom Windows 10-versionen gratis.

Långt ifrån alla är glada över att exklusiviteten till Xbox One försvinner, och flera besvikna fans har hört av sig till Microsoft för att klaga på beslutet.

Niklas tankar: Som plattformsagnostiker blir jag i princip alltid glad när ett spel släpps på fler ställen än ett, så även denna gång. Eftersom jag har turen att ha tillgång till en rätt maffig speldator kommer det vara stället jag helst spelar Quantum Break på. Jag kan förstå att vissa som har en pc och köpt en Xbox One enkom för Quantum Break, men har samtidigt svårt att köpa den missunsamheten vissa verkar bära på.

Det riktigt intressanta med att Quantum Breka släpps till Windows 10 utöver Xbox One är att det troligen är Microsofts första steg i att sammanfläta pc och konsol till en enda spelplattform. Det finns redan en Xbox-app i Windows 10, och den senaste uppdateringen av Ones operativsystem tog flera steg närmare Windows. Det ska bli kul att se hur man gör framöver, och om Microsoft kommer att sluta skilja på One och Windows helt och hållet när det gäller spel.