Jag älskar Red Alert 2 och lyckades för några månader sedan, efter många om och men, få igång spelet på min Windows 10-burk. Väl inne i kampanjen upptäckte jag något jag inte mindes från min barndom, spelet var fullt med skådisar jag både känner igen och tycker väldigt bra om. Red Alert 3 däremot var aldrig min favorit, jag spelade kanske två uppdrag när det var nytt. Spelet tappar kanske bollen när det kommer till spelet i sig men skådespelarna är minst lika over the top och otippade i det.

Så, just därför ger jag er nu mina fyra skådespelarfavoriter ur Red Alert 2 och 3.

Skiljelinje

Ray Wise

Att se stackars Laura Palmers pappa sitta bakom skrivbordet och leka president är magiskt. När han säger ”Make it happen” skrattar jag högt, så här dålig kan han väl inte vara på riktigt? Det är något med denna spelserie som tar fram det sämsta i sina skådespelare, och jag älskar det.

Skiljelinje

Udo Kier

Udo är på många sätt den mest tippade skådespelaren i spelserien, ondskefull röst med tysk brytning, bättre blir det inte. Här är han dock ryss med med mediala förmågor att kontrollera andra människor, jag älskar honom.

Skiljelinje

Tim Curry

Få människor är för mig så innerligt kult som just Tim Curry. Som musikalfantast går det inte att äslka Curry för vad han gjorde i The Rocky Horror Picture Show. I Red Alert 3 får han istället vara rysk diktator, IN SPACE!

Skiljelinje

J.K. Simmons

J. Jonah fucking Jameson är med i Red alert 3. Han kanske inte gör sin mest minnesvärda roll, men as far as tokiga presidenter goes, så gör han ett bra jobb. Det är kul att tänka att detta arbete liksom ligger till grund för Oscarsstatyetten Simmons vann för Whiplash.

Skiljelinje

 

Jag skulle kunna fortsätta listan, det finns en hel del guldkorn att ta fram, men nu ska jag spela overwatch.

 

See ya!