Veckorna efter E3 går att sammanfatta i ett enda ord, sommartorka. Utvecklare och utgivare har jobbat häcken av sig för att få ut alla sina nyheter innan och under världens största spelmässa vilket leder till att veckorna efter blir lidande för oss nyhetsjägare. Men vi går ta det som finns och kikar lite på en ny, svensk, Quake-episod, ett väldigt märkligt DLC och en liten påminnelse om alla spelnördars viktigaste rea.

MachineGames släpper ny Quake-episod

Quake

Quakesuget!

Svenska MachineGames, som ligger bakom det hyllade Wolfenstein: The New Order samt expansionen The Old Blood, har skapat en helt ny episod till shooterklassikern Quake, skriver Polygon. Quake fyllde nyligen 20 år (även Nintendo 64 fyllde 20 i veckan som gick, grattis!) och episoden är en födelsedagspresent till spelets fans. Episoden, som heter Dopa, är helt gratis att ladda ner, men kräver att spelaren äger ett exemplar av grundspelet. Hur du går till väga för att installera Dopa kan du läsa hos Polygon.

Niklas  tankar: Nu blev jag riktigt sugen på att installera Quake igen. Alla anledningar till att spela Quake igen är bra anledningar. Och att en hel episod med semi-officiellt (MachineGames ägs av Bethesda, precis som Id Software) innehåll släpps är kanske den bästa anledningen av alla. Vänta lite. Strax tillbaka. Ska bara installera Quake.

Äventyrsspel får PDF som DLC

Dumt eller genialiskt?

Dumt eller genialiskt?

Hadean Lands, ett textbaserat äventyrsspel på Steam, har nyligen fått nytt DLC. Solo Adventurer Pledge Certificate kostar 32 euro (grundspelet kostar 12 euro) och består av en PDF av ett certifikat där spelaren lovar att klara Hadean Lands helt utan att fuska på något sätt. PDF:en är inget som går att använda i det två år gamla spelet på något sätt, utan ska enligt utvecklaren Zarfhome Software vara en motivation för spelaren att ta sig igenom spelet.

”Det kan vara lättare att hålla löftet [att klara spelet] när du lagt lite pengar på det. Bara en tanke. Det är upp till dig”, skriver man på spelets Steam-sida, enligt Eurogamer.

Niklas tankar: Fantastiskt! Den som känner mig vet att jag gillar utvecklare som gör knasiga och dumma saker med spelmediet, och det här är något av det dummaste jag någonsin sett. Jag är övertygad om att en hel drös spelare kommer att köpa DLC:t, skriva ut PDF:en och hänga upp den på väggen. Åtminstone hoppas jag det. Spel behöver fler meta-dumheter som det här. Kom igen, utvecklare, vad väntar ni på?

Kom ihåg: Steams sommarrea

OBS! Glöm ej!

OBS! Glöm ej!

Istället för en sista nyhet får ni denna vecka en liten påminnelse. Om någon mot förmodan missat det så är Steams stora sommarrea i full gång, och är verkligen värd att kolla in för den som spelar på PC och vill spara lite pengar. Som jag har förstått det är alla reapriser samma fram tills dess att rean är slut, på måndag den 4 juli. I skrivande stund är det rea på 12 846 spel, så det finns en del att välja på. Men vad sägs om Grand Theft Auto 5 eller Doom för 36 euro, Fallout 4 för 30 euro, The Witcher 3 för 25 euro eller Stardew Valley för 11 euro?

För köpen som görs på rean går det även att bli belönad med Steam-samlarkort, för den som bryr sig om sådant.