Medan gammelmedia-redaktioner har nyhetstorka på sommaren finns det alltid något att skriva om i spelvärlden. Även om det inte kommer särskilt många spel just nu finns det ändå spännande nyheter att kika på. Den här veckan uppmärksammar vi att Xbox-avatarer kommer att kunna vara rullstolsburna i framtiden, att Ultima-skaparen Lord British säljer sitt eget blod och att en tonåring i USA hittade en död kropp när hon spelade Pokémon Go.

Xbox får rullstolsburna avatarer

Spelaravatarer på Xbox One kommer att få möjligheten att vara rullstolsburna. Det bekräftade Xbox-chefen Phil Spencer och director of program manager på för Xbox Mike Ybarra på Twitter efter att en användare efterfrågat en namninsamling för att göra det möjligt.

På bilderna som Ybarra twittrade ut går det även att se att avatarerna är med detaljerade än tidigare, något som tyder på att de får en större uppdatering när de gör comeback. När det sker är dock ännu oklart.

Niklas tankar: Såhär behandlar man sin användarbas på rätt sätt! Att lägga till rullstolar som val för avatarer är ett superenkelt grepp för Microsoft som genererar oändligt mycket goodwill, även hos dem som aldrig kommer att ha anledning att använda sig av det. Bra jobbat, Microsoft! Förresten, är det bara jag som är överlycklig att avatarer gör comeback?

Lord British säljer sitt blod på nätet

Såhär ser blodbehållaren ut. Foto: Portalarium

Richard “Lord British”” Garriot, mest känd för att ligga bakom Ultima-serien, säljer sitt blod på nätet som en del av en crowdfundingkampanj för sitt kommande spel Shroud of the Avatar, skriver Kotaku. Även producenten Starr “Darkstarr” Long har tömt lite av sitt blod för spelets skull. Blodet, som tappats i en liten specialdesignad behållare, är en del av en av de dyraste backarbelöningarna och gjordes i tolv exemplar. I ett klipp på Youtube går det att se hur det gick till när Lord British och Darkstarr tappades på blod.

Blodet, tillsammans med en hel massa andra spelrelaterade grejer, såldes till en början på Ebay med ett utgångspris på 5 000 dollar. Auktionen fick dock senare plockas ner. troligen på grund av att man inte får sälja kroppsvätskor på Ebay. Blodet går dock fortfarande att köpa på den officiella sidan för Shroud of the Avatar, och hälften av intäkterna gå till välgörande ändamål.

Niklas tankar: De flesta utvecklare brukar köra på något i stil med en middag tillsammans med de som donerar allra mest till deras kampanj, men att sälja sitt eget blod för att finansiera sitt spel är verkligen att ta det ett steg längre. Om det är ett genidrag eller ren galenskap känns väldigt oklart, men jag uppskattar verkligen att en legendar som Lord British är den som gör detta knäppa drag. Nu kan vi bara hoppas att någon använder blodet för att skapa en klon av Lord British som om 25 år ligger bakom en Ultima-reboot.

Pokémon Go-spelare hittade död person i flod

Det läskigaste vi hittat i Pokémon Go än så länge är en som hoppade på Niklas katt.

Det läskigaste vi hittat i Pokémon Go än så länge är en som hoppade på Niklas katt.

19-åriga Shayla Wiggins tillhör en av många amerikanska ungdomar som förra veckan började spela mobilspelet Pokémon Go. Spelet går ut på att ta sig ut i den verkliga världen för att med hjälp av mobilens gps och kamera fånga de små monstren för att sedan ta över gym i omgivningen. När Shayla Wiggins i Riverton i delstaten Wyoming bestämde sig för att gå på jakt efter vattenlevande pokémons tog hon sig till en flod där hon hittade något mycket obehagligare – en människokropp, skriver Kotaku som uppger bloggen County 10 som sin källa.

Kotaku kontaktade den lokala polisstationen där man kunde bekräfta att Shayla Wiggins fynd var riktigt, men att man inte misstänker något brott. Troligen ska en olyckshändelse legat bakom personens död.

Shayla Wiggins säger till Kotaku att hon efter omständigheterna mår bra, men att hon inte lyckades fånga den pokémon hon var ute efter.

Niklas tankar: Pokémon Go har blivit ett jättefenomen världen över, även om det inte släppts officiellt i fler än ett par länder. För den som är beredd att fixa och trixa lite går det att spela spelet redan nu även i Sverige, men det officiella släppet får vi snällt vänta på. Saker som händer kring spel är oftast begränsat till vardagsrum och kontor, men ju större ett augmented reality-spel blir desto fler liknande nyheter lär vi nås av. Den här var verkligen utomordentligt morbid, och vi får hoppas att Shayla Wiggins inte får några bestående men. Men en sak är säker, och det är att jag kommer att invänta fler märkliga Pokémon Go-nyheter med spänning.