Vi hoppas att ni, trots ljumna recensioner, haft kul med Mass Effect: Andromeda i helgen, men nu är det dags att inleda veckan med lite nyheter. Youtube-kändisen Jontrons röstroll i Yooka-Laylee dumpas efter att han fällt en massa rasistiska kommentarer. Dessutom hävdar Nintendo att de löst Joy-con-problemen på Switch och Blizzard har visat upp en remastrad version av kultklassikern Starcraft.

Jontron dumpas från Yooka-Laylee efter rasistiska kommentarer

Playtonic vill inte längre ha med Jontrons röst i sitt spel.

Youtube-stjärnan Jon ”Jontron” Jafari, känd från bland annat kanalen Gamegrumps, har under se senaste veckorna fällt rasistiska kommentarer både i streams och i sociala medier. Nu meddelar Playtonic, som utvecklar det kommande Yooka-Laylee att man plockar bort Jontrons röst ur spelet efter kommentarerna. Det säger utvecklarna till Gamesindustry.biz.

”Vi vill vara helt på det klara med att vi inte stödjer eller håller med om Jontrons personliga åsikter och att han […] inte representerar Playtonic på något sätt”, säger den brittiska utvecklaren i uttalandet.

Jontron, som skulle ha haft en mindre roll i spelet, har själv skrivit på Twitter att han förstår beslutet.

Niklas tankar: Som man bäddar får man ligga, eller hur är det man brukar säga? Fäller man puckade rasistiska kommentarer får man ta konsekvenserna. Jontron ska ha blivit av med massor av prenumeranter på Youtube och tappar nu alltså även jobbet i Yooka-Laylee. Med all rätt. Sluta vara puckade rasister, för guds skull.

Nintendo: Joy-con-problemen är fixade

Nu ska problemen med den vänstra kontrollen vara lösta, enligt Nintendo.

Sedan Nintendo Switch släpptes har det kommit rapporter om från användare som har problem med att den vänsta Joy-con-kontrollen tappar kontakten med konsolen. Nintendo har nu gått ut och sagt att man lokaliserat problemet och löst det på fabriksnivå, skriver Cnet. Man har inte sagt hur många Switch-enheter som lider av problemet, men Nintendo menar nu alltså att det ska vara löst och att framtida Switch-köpare inte ska drabbas.

För den som fått tag på en konsol med en dålig Joy-con ska det gå att få den fixad av Nintendo, eller så kan man göra det själv.

Niklas tankar: Det var på tiden att Nintendo gjorde något åt problemet med kontrollerna. Det är mycket möjligt att det inte drabbat särskilt många Switch-ägare, men om ett sånt här problem får ligga och mala en längre tid visar det att Nintendo inte bryr sig tillräckligt mycket om sina kunder. Själv har jag turen att ha en kontroll som verkar funka som den ska, och jag vet inte om jag hade haft det i mig att testa på hemmafixat jag länkat ovan. Någon som testat och kan berätta hur det gick?

Blizzard släpper Starcraft Remastered

1998 släpptes Blizzards legendariska Starcraft, ett spel som satte standarden för vad kompetitiv realtidsstrategi ska vara. I sommar, 19 år senare, släpps spelet, samt expansionen Brood War, igen i form av Starcraft Remastered. Det meddelade Blizzard på ett event i Seoul i Sydkorea i förra veckan.

Den största förändringen är att grafiken görs modern och spelet ska gå att köra i 4K-upplösning. Det ska även gå att zooma in och ut, samt att musik och ljudspår får sig en finputsning. Dessutom uppdateras onlinestödet och spelet översätts till 13 språk.

Starcraft Remastered släpps till PC och Mac i sommar.

Niklas tankar: Det har ryktats om en ”HD-version” av Starcraft ett tag och nu har det äntligen hänt. Original-Starcraft var sist jag var bra på ett spel på riktigt och det ska bli kul att se om takterna fortfarande sitter i (spoiler: det gör de inte). Men framförallt ser jag fram emot att spela den, enligt mig, fantastiska kampanjen igen med uppdaterad grafik och ljud.