Det verkar som att Overwatchonsdag hamnat på en bra dag för att fånga de senaste uppdateringarna från Blizzard, som verkar komma på tisdagar. Därav dagens tema, som handlar om det nya spelläget.

Nya säsongsberoende spellägen finns för att dra uppmärksamhet, trafik och effekt från olika högtider. I detta fall handlar det om de olympiska spelen i Brasilien som invigs här i veckan vilket i Overwatch översätts till bland annat nya skins för de olika karaktärernas landstillhörighet. Torbjörn kan drapera sig i det blåa och gula, till exempel. Men passande nog för värdlandet och karaktären Lucio är det dags att spela fotboll på Overwatchvis. Eller ska en säga Blizzardvis? För Rocket League är vi ju alla bekanta med och ni kan ju inte annat än hålla med om att det är ganska så likt?

Football

Blizzard är ju kända för att vara väldigt skickliga på att förfina olika koncept och sedan bli hyllade för att återuppliva eller skapa genombrottet för en hel genre. Det brukar oftast inte kännas så uppenbart när de låter sig inspireras, men här reagerade jag lite faktiskt. Frågan är dock om det spelar någon roll. Jag har inte hunnit prova spelläget ännu men har ganska stor tillit till Blizzard. So what om det ser ut som Rocket League om det håller samma kvalité som en förväntar sig? Fotbollsvarianter på en virtuell plan tillhör inte på något sätt Rocket League bara för att de varit i ropet de senaste åren.

Nej, jag tycker det hela känns som en rolig bagatell även om jag sett några upprörda röster över att detta är ett plagiat på Rocket League. Det intressanta är ju att Blizzard med besked visar att säsongsbaserade och tidsbegränsade events kommer att bli en grej, precis som Halloween och Julafton varit i World of Warcraft och så vidare.

Så om vi spekulerar vidare, vilka högtider ser ni mest fram emot? Själv kan jag knappt bärga mig tills jag får se Roadhog i tomteskägg eller nått nytt innovativt spelläge med skräck och pumpahuvuden till hösten. Och herregud, Oktoberfest med Reinhardt. Jösses.