En av de största besvikelserna inför årets E3 var helt klart att Nintendo bestämde sig för att inte snacka om NX på mässan. Men nu har vi fått en hel massa hyfsat trovärdig information om konsolen. På tal om nya detaljer får vi denna vecka även veta mer om hur det går för den länge omtalade filmatiseringen av Uncharted.

Nya uppgifter om Nintendo NX

Hallå, NX! Vad är du?

Vad Nintendos kommande konsol, med arbetsnamnet NX, kan komma att bli har länge varit höljd i dunkel. Nu har flertalet källor bekräftat för Eurogamer att NX ser ut att bli en bärbar konsol med löstagbara kontroller.  När spelaren inte är på språng ska konsolen, som enligt uppgift ska köras på Nvidias mobilprocessor Tegra, kunna kopplas in i en dockningsstation för spel på tv-skärmen. NX ska alltså primärt vara en bärbar och spelen ska släppas på kasetter istället för skivor.

På grund av den radikalt annorlunda strukturen på konsolen jämfört med Wii och Wii U ska NX, enligt källorna, inte vara bakåtkompatibel med gamla spel.

Enligt information till investerare ska NX släppas i mars nästa år, och därför ska den, enligt de nya uppgifterna visas upp så snart som i september.

Niklas tankar: Många av er är säkert besvikna på att Nintendo inte tänker, om denna nya information är sann, släppa ett prestandamonster för att tävla med Playstation och Xbox, men jag tror att det är helt rätt drag. Att satsa på en bärbar konsol som också går att spela på större skärmar betyder att Nintendo, som vanligt, går sin egen väg. De behöver inte jaga prestanda för att få ut en halvkass verssion av Call of Dutyfield: Mass Creed på sin plattform utan kan fokusera på annat. Oavsett om dessa uppgifter stämmer eller ej kan jag knappt hålla mig, utan vill veta mer om NX nu, nu, nu.

Uncharted-film allt närmare verklighet

Försök hitta någon som kan spela det här.

Försök hitta någon som kan spela det här.

Spelvärldens Indiana Jones, Uncharted-spelen, ser ut att ha tagit ett steg närmare att bli långfilm. Sony har nu plockat in Joe Carnahan för att skriva manuset till filmen, skriver Variety. Carnahan har tidigare bland annat jobbat som regissör för The Grey och Smokin’ Aces och arbetar just nu med Bad Boys 3. Carnahan säger till Variety att han fascineras av arkeologi och att spelserien är ”så populär att det skulle vara svårt att tacka nej till möjligheten att jobba med den”.

Niklas tankar: Filmatiseringar av spel har ett långt och brokigt förflutet, och allt som oftast slutar det i totala kalkonrullar. Även om jag kan uppskatta en välproducerad halvkalkonig film som Warcraft är jag övertygad om att Uncharted kan vara den sista spelserien som behöver bli film. Spelen är redan så mycket film de bara kan bli, och jag kan inte tänka mig en endaste skådis jag skulle vilja se som den ikoniske Nathan Drake. Eller Sully eller Elena, för den delen. Kommer jag gå och se en Unchartedfilm? Självklart, men mer av intresse än att det faktiskt är något jag gärna skulle vilja se.

Youtubetips: Magikarps officiella temalåt

Magikarp har fått en officiell temalåt. I Love Magikarp handlar enligt uppgift om att vara näst intill helt värdelös men ändå älskad av alla.

Niklas tankar: