Den som så lite som ens rört vid ett Dark Souls-spel vet att serien har en extremt lojal skara fans och en känsla av samhörighet mellan spelare av sällan skådat motstycke. Om det så är att Vaatividya har nästan en miljon prenumeranter på sin Youtubekanal där han gör djuplodande analyser av spelens lore, eller att en av en av de största Dark Souls-wikina har över 4 000 artiklar.

Det borde därför inte komma som någon överraskning att Return to Lordran är ett årligt event som syftar till att få Souls-älskare att återvända till det första Dark Souls. Idag, den 4 oktober drar årets upplaga igång, och tusen och åter tusen spelare flockas till Lordran för att hjälpa och stjälpa nybörjare och få känna av lite mer av den där härliga nostalgin.

På Svampriket har vi, som ingen lär ha missat, ett relativt nyvunnet intresse för Souls-serien och tänker inte sitta vid sidlinjen och kolla på när denna Souls-fest brinner av. Därför påbörjar jag ikväll min utlovade stream av Dark Souls, med start klockan 20. Streamen ser du på vår Twitch-kanal, så glöm inte att följa oss där. Prisa solen, så ses vi i chatten ikväll!

Watch live video from Svampriket on www.twitch.tv