Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag inte kommer att skriva om hela Pewdiepie-debaclet även om det troligen är det största som hänt i vår bransch den här veckan. Jag mäktar helt enkelt inte med det. Istället kikar vi på säsongspasset till Breath of the Wild, att andra ”säsongen” av Pokémon Go är här, och tidernas fetaste spelbundle.

Nya Zelda får season pass – med Switch t-shirt

DLC? Visst! T-shirt? Nä tack.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps till Wii U och Switch den 3 mars och är ett av årets mest framemotsedda spel. I veckan som gick berättade Nintendo att det kommer att släppas ett season pass till spelet. Passet kommer att innehålla två DLC. Det första kommer att innehålla Cave of Trials, en högre svårighetsgrad och nya funktioner för kartan. Det ska släppas i sommar. Det andra, som släpps till jul, bjuder på en ny grotta och mer story. Den som köper säsongspasset får direkt ett gäng kistor med ”användbara föremål” att öppna. Ett av dessa är en t-shirt till Link med Nintendo Switch-loggan på.

Niklas tankar: Av någon anledning har Zeldas säsongspass upprört folk runt om på nätet, även om det är mer regel än undantag i större spel idag. Inte heller Nintendos spel har varit utan DLC på senare tid. Mario Kart 8, Splatoon och Smash Bros. är några exempel. Visst kan det kännas tråkigt att låsa in den högsta svårighetsgraden i ett DLC, men heller inte direkt stötande. Men en t-shirt med Switch-loggan på till Link? Pls stahp, Nintendo.

Andra generationens pokémon i Go

Det börjar rycka i Pokémon-tarmen ändå.

Megafenomenet Pokémon Go har fått nytt liv i och med den senaste uppdateringen. Nu finns nämligen andra generationens pokémon i spelet – alltså fler än 80 monster från Pokémon Gold och Silver. Bland andra Hoot-Hoot, Chikorita och Gligar finns nu att fånga, och man har även lagt till flera nya föremål och kosmetiska uppdateringar för spelarkaraktärerna. Den senaste uppdateringen av vad som troligen är tidernas största spelfenomen är den största sedan spelet släpptes.

Niklas tankar: Jag och Pokémon Go hade ett stormigt förhållande under några veckor i somras, och spelet tog sig inte bara in i mitt privatliv, utan genomsyrade mitt jobb på fler än ett sätt. Jag tröttnade dock ganska så snabbt. Jag orkade helt enkelt inte lägga ner den tid och energi som krävdes för att fånga alla. Men jag kan inte sticka under stol med att jag det rycker i Pokémon-tarmen. Men, förhoppningsvis kan jag trycka ner suget tillräckligt länge för att det ska försvinna. Håll tummarna.

Humble Freedom Bundle samlar in 6 miljoner dollar

Värt!

Humble Bundle är en tjänst som säljer paket med spel och ger en del av vinsten till välgörande ändamål. I förra veckan släppte de sin största samling hittills – Humble Freedom Bundle och den här gången går hundra procent av intäkterna till flyktingar och Läkare utan gränser.

Priset är valfritt, men för 30 dollar får köparen spel och böcker till ett värde av 600 dollar. Bland annat ingår spel som The Witness, Stardew Valley, Day of the Tentacle Remastered och Nuclear Throne. I skrivande stund har över 190 000 bundles sålts och över sex miljoner dollar samlats in. Om du läser det här på måndagen går det fortfarande att köpa bundeln.

Niklas tankar: Det här var mer av ett tips än en faktisk nyhet. Humble har ju bundles precis hela tiden, men när det är så stort och all vinst går till välgörenhet går det inte att bara sitta still i båten. In och handla med dig nu, det gör både ditt spelbibliotek och ditt samvete gott.