Samus har återvänt och det med råge
En återkomst blir alltid bättre om den blir lyckad. Alltid trist när något återvänder och en känner att det var helt onödigt att detta skulle komma tillbaka? Batman Returns, Return Of The Jedi, The Lord Of The Rings: Return Of The King och Coccon: The Return är alla bra exempel på lyckade återkomster. En annan lyckad återkomst är det senaste Metroid-spelet till Nintendos bärbara konsol (nej, inte Switch, den är stationär, vad än Tommy säger), Metroid: Samus Returns.

Grönt är skönt

Detta spel är en remake på 1991års Metroid II: Return Of Samus. Jag ska ärligt säga att jag inte spelade det, back in the days, men vill ändå påstå att 2017 års utgåva inte har så mycket gemensamt med originalet, förutom det faktum att det är ett spel i Metroid-serien och har Samus Aran i sin titel.

Det är ingen hemlighet att fans av serien i flera år har skrikit efter ett nytt Metroid-spel. Other M gjorde dem besvikna för att inte tala om fjolårets spin-off på Prime-serien Federation Force. Tror att min vän och kollega Glenn än idag mår dåligt psykiskt över att han spenderade tid tillsammans med detta spel.

Vad som däremot fick fansen nöjda och glada var AM2R. Det slog ned som en bomb och alla, precis alla hyllade det. Eller, inte riktigt alla. Nintendo blev inte så glada. Vilket en nu kan ha lite mer förståelse för, då de hade sin egna remake under utveckling, när AM2R dök upp.

Den underhållande action en bjuds på tillsammans med upptäckarglädjen gör att detta blir ett av de bästa och roligaste spelen har spenderat tid med i år
Då jag heller inte har spelat AM2R kan jag inte uttala mig om vilket spel som är den bästa remaken av de tu. Det jag däremot kan säga är att Metroid: Samus Returns är ett av de bästa spelen i serien jag har spelat. Det känns till 100% som ett Metroid-spel. Ni vet, den där frustrerande känslan av att en har gått vilse och har exakt noll koll på vad en skall ta sig till härnäst, som i nästa sekund byts ut till en underbar känsla av upptäckarglädje när en lyckas hitta rätt, den finns där hela tiden. Precis som det skall vara. Men Samus Returns är så mycket mer än ”bara” ett bra Metroid-spel, med allt en vill ha av ett sådant. Jag är fullkomligt förälskad i kontrollen och de nya sätten en kan kontrollera Samus på. Närstridsattecken för melee är toppen och gör så att gameplay inte bara känns bekant utan även nytt. Även detta att en nu kan avfyra hennes vapen på armen i vilken riktning som helst är…kanon! (Pun så jävla mycket intended!) Var länge sedan jag spelat ett 2D actionspel med så här tajt och skoj kontroll. Den underhållande action en bjuds på tillsammans med upptäckarglädjen gör att detta blir ett av de bästa och roligaste spelen har spenderat tid med i år.

Jag har verkligen riktigt roligt tillsammans med Samus och hennes återkomst, vilket jag

Kanonarmen är verkligen…kanon!

på förhand var orolig för att jag inte skulle ha, då det var länge sedan sist vi fick oss ett Metroid som levererar. Det finns inget som helst för mig att klaga på, förutom det uppenbara då, att det borde ha släppts till Switch, vilket jag tror att jag inte är ensam om att tycka.  Men kan ändå inte låta bli att se  något vackert över att detta får bli 3DS-familjens svanesång. Samus har återvänt och det med råge. Välkommen tillbaka Samus. Jag älskar dig.