Som de flesta av er vet så är det min vän och kollega här på Svampriket, Anders Brunlöf, som är vår alldeles egna FIFA-expert. I nästa veckas avsnitt av Svamppod kommer ni höra honom prata om FIFA 18, som lanserades i fredags. Han kommer säkerligen göra ett bra jobb med att förklara för er vad som är nytt och häftigt med årets upplaga av detta fotbollsspel. Han kommer säkert säga att det är snyggare än vad det någonsin har varit? Kanske kommer han säga att det är extremt bra flyt i spelet? Han kommer kanske yttra några ord om fortsättningen på The Journey och hur kul det är att det funkar så bra med en story i ett sportspel?

Det viktigaste för mig är att jag kan få samma roliga fotbollsupplevelse fast i bärbart format, vilket jag får med råge
Jag har också spelat FIFA 18. Fast på Nintendo Switch. Jag har alltså spelet ett FIFA som är långt ifrån det snyggaste, har ett bra flyt och som saknar The Journey. Men det gör absolut ingenting, för jag har jätteroligt ändå och i ärlighetens namn är FIFA 18 till Nintendo Switch ett av de roligaste FIFA-spelen jag har spelat på länge.

Varför har jag så himla kul med FIFA 18 till Switch, kanske du nu undrar? Vad är det som gör att min upplevelse med det är så mycket bättre än förra årets upplaga? Svaret är lika enkelt som genialt. FIFA 17 kunde jag inte spela medan jag satt på hemlighuset eller låg i min säng vilket jag däremot kan göra med FIFA 18 till Switch. För detta spel är förmodligen det bästa bärbara fotbollspelet någonsin. För det är vad det är. Ett FIFA anpassat för ett bärbart format. Om du är ute efter den ultimata FIFA-upplevelsen och tror att du kan få det på din Switch, tror du fel, då Switch-utgåvan är långt ifrån samma spel som till Playstation 4 eller Xbox One.
Om du däremot är ute efter ett fotbollsspel du kan avnjuta i taxin, i trappen, i hissen eller i hallen, då är Switch-utgåvan det du letar efter.  Istället för att göra en dålig portning så har EA istället gjort ett FIFA som verkligen känns anpassat för att spelas bärbart, vilket iallafall jag applåderar.

För mig kvittar det att spelet inte ser ut eller har allt som de andra versionerna har. Det viktigaste för mig är att jag kan få samma roliga fotbollsupplevelse fast i bärbart format, vilket jag får med råge. Detta är inte som FIFA-spelen till exemplevis PS Vita. Detta är ett fullvärdigt, riktigt FIFA-spel, som tillåter dig att lägga en frispark samtidigt som du åker kommunalt till arbetet. En skulle kunna säga att FIFA 18 till Switch är det ultimata sportbollsspelet för oss casual gamers. Det vill säga sådana som uppskattar att bajsa medan de spelar TVspel.