Såväl Paris Games Week som Blizzcon gick av stapeln i förra veckan. Därför frångår vi den vanliga mallen för nyhetssvepet och fokuserar helt på vad som visades på dessa två jätteevent. Varsågoda för trailerfest.

Paris Games Week

Ghost of Tsushima

Året är 1274 och den japanska ön Tsushima invaderas av mongoler. Upp till bevis för samurajerna på ön att ta upp vapen och lära sig ”the way of the Ghost”. Stealthaction från Infamous-skaparna Sucker Punch har fått internethajpen att dra igång rejält.

 

Concrete Genie

Pixelopus är en Sony-studio som tidigare gjort Entwined. Den här gången är det lekfull graffiti som gäller, och spelaren styr en pojke som använder sina livliga väggmålningar för att lösa olika pussel och problem.

 

Erica

Erica är en del av Sonys Playlink-initiativ och är av allt att döma ett ”choose your own adventure” som spelas med hjälp av mobilen. Intressant!

 

Spelunky 2

Denna teaser berättar egentligen inte särskilt mycket mer än att Spelunky 2 är på väg. Mer behöver inte sägas. Spelunky 2!

 

Onrush

Efter en höst med alldeles för många racingsimulatorer (Forza Motorsport 7, Project Cars 2, Gran Turismo Sport) känns det skönt att se något så arkadigt som Onrush.

 

Blood & Truth

Även om jag inte själv är så taggad så låter Blood & Truth ändå som ett Playstation VR-spel som många kommer att vilja sätta tänderna i. Casino Royale-vibbar, någon?

 

Detroit: Become Human

Även om jag gillade både Heavy Rain och Fahrenheit är jag tveksam till Detroid. Barnamord. Tror vi att David Cage lyckas navigera sig runt det på ett smakfullt sätt? Tveksamt, va?

 

The Last of Us 2

Två är dubbelt så mycket som ett, och The Last of Us 2 ser ut att bli dubbelt så mörkt och brutalt som det första spelet. Mycket oklart vad som faktiskt händer här, men visst är vi överens om att tjejen mer Armarna (med stort A) är megatuff?

 

Player Unknown’s Battlegrounds till Xbox One

Grattis Xbox-spelare! Bild: Bluehole

Den 12 december (på undertecknads födelsedag) är det äntligen dags för Xbox One-spelarna att uppleva mördarön i PUBG. Samtidigt meddelade utvecklarna Bluehole att PC-versionen ska släppas ”på riktigt” innan årets slut.

Blizzcon

World of Warcraft får officiella vanilla-servrar

Minns du den gamla goda tiden allt i World of Warcraft var nytt och det tog månader att få upp en karaktär till level 60? Det gör jag, för strax därefter slutade jag spela. Hur som helst så kommer Blizzard nu att öppna officiella vanilla-servrar. World of Warcraft Classic släpps ”någon gång”.

 

Battle for Azeroth

Trodde du att det var slut på expansioner till World of Warcraft? Då trodde du fel! Battle for Azeroth höjer level cap, lägger till nya områden och så vidare och så vidare. Som vanligt i en expansion, helt enkelt.

 

Starcraft 2 blir gratis att spela

Har du undrat vad det däringa Starcraft 2 är för något? Inga problem, första kampanjen, Wings of Liberty, blir gratis att spela senare den här månaden. Det är ett bra spel, rekommenderas!