Vad var det jag sa? Nu börjar E3-läckorna komma, och inte lite heller. Utöver Walmarts fadäs får vi denna vecka lära oss mer om Nintendos kommande onlinetjänst till Switch. Dessutom gör vi tummen upp åt att intäkterna för det senaste Mercy-skinet i Overwatch går till välgörenhet.

Det här är Nintendo Switch Online

Nintendo har släppt fler detaljer om sin kommande onlinetjänst för Switch, som får det beskrivande namnet Nintendo Switch Online. Tjänsten, som släpps i september, kommer att behövas för att spela Switch-spel online och för att lägga sparfiler i molnet.

I priset ingår även det man kallar för Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, som är en samling klassiska NES-spel till Switch. Vid lanseringen kommer 20 spel att finnas tillgängliga. De 10 som presenterats nu är Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. och Tennis.

Det finns i nuläget inget svenskt pris på tjänsten, men i euro blir det som följer:

• En månad: 3,99 euro.

• Tre månader: 7,99 euro.

• 12 månader: 19,99 euro.

• Familjemedlemskap för upp till åtta olika konton: 34,99 euro per år.

Niklas tankar: Nu börjar det likna något! Eftersom det inte lär bli någon regelrätt Virtual Console till Switch är vi nog många som suktar efter ett Netflix-liknande upplägg på Nintendos bibliotek av odödliga klassiker. 20 spel är ett bra steg på vägen, och vi får hoppas att mer läggs till – samt att inget plockas bort. Drömmen är såklart att ha tillgång till det mesta på åtminstone NES och SNES – gärna mer. Den som lever får se. Priset på tjänsten är även det väldigt bra, även om man gärna hade fått erbjuda någon slags molnlagring även utan tjänsten.

Walmart läckte kommande spel

En större mängd förbokningssidor för förmodade kommande spel publicerades av misstag på kanadensiska Walmarts sajt i förra veckan, rapporterar Polygon. Bland spelen, som alla har tillfälliga platshållarbilder som omslag, syns titlar som Splinter Cell, Rage 2, Lego DC Villains, Gears of War 5, ett nytt Assassin’s Creed och Just Cause 4. Bland tidigare kända spel märks bland andra Tom Clancy’s The Division 2, Beyond Good och Evil 2, The Last of Us 2 and Final Fantasy 7 Remake.

Det officiella Rage 2-kontot skämtade om läckan på Twitter, vilket troligtvis bekräftade att spelet är på väg. På måndagen läckte även en teaser för spelet.

Niklas tankar: Läckor är alltid kul för oss som skriver om spel – men såklart mindre roligt för dem som ägnat månader och år åt att förbereda en svulstig presentation. Det låter inte helt otroligt att flera av spelen ovan kommer att visas upp på E3 i år, då det knappast är några högoddsare man listar. Förutom remaken på Final Fantasy 7 då. Den kommer aldrig att släppas.

Blizzard säljer ”Pink Mercy”-skin för välgörenhet

Overwatch-hjälten Mercy har fått ett nytt skin, ”Pink Mercy”. Till skillnad från de flesta andra kosmetiska uppgraderingar i spelet går intäkter från försäljningen av skinet till välgörande ändamål – närmare bestämt Breast Cancer Research Foundation, skriver Blizzard i ett inlägg på den officiella Overwatch-bloggen.

Från den 8 till 21 maj kommer intäkterna att gå till stiftelsen och Blizzard själva garanterar att det oavsett försäljning blir en donation på minst 250 000 dollar.

Niklas tankar: Jag skriver sällan om när utvecklare säljer grejer till sina spel – men när det gäller välgörenhet gör jag gärna undantag. Det finns många spelnördar som har gott om pengar, och många är villiga att spendera dem på allsköns ganska onödiga grejer. Att ”Pink Mercy” dessutom är ett av de snyggaste skinsen till Overwatch jag har sett gör ju såklart inte saken sämre. Så en extra shoutout till de artists som skapat det!