Har du väntat på att få betala för onlinefunktionaliteten på Switch? Då behöver du bara vänta till september! Veckans nyhetssvep behandlar även den legendariske Sony-chefen Kaz Hirais avgång och att Super Mario-filmen har bekräftats.
(Bild på Kaz Hirai ovan: cellanr/Creative Commons)

Nintendo Switch Online får släppmånad

Skärmdump från Nintendos sajt.

Den sedan länge utlovade onlinetjänsten för Switch, med det passande namnet Nintendo Switch Online kommer att rullas ut i september i år. Enligt amerikanska Nintendos egen sajt kommer tjänsten att kosta 3,99 dollar för en månad, 7,99 dollar för tre månader eller 19,99 dollar per år.

Förutom möjligheten att spela online, som i nuläget är gratis, kommer den som prenumererar på tjänsten att kunna ladda ner ett antal klassiska Nintendo-titlar varje månad, som exempelvis Super Mario Bros. 3, Balloon Fight och Dr. Mario, skriver Polygon. Till skillnad från Xbox Live Gold och Playstation Plus kommer spelen bara att vara gratis att spela den månaden, innan de byts ut nästa månad. Nintendo har även sagt att man planerar att föra in onlinefunktioner som topplistor och annat i spelen.

Niklas tankar: Det är spännande att det tagit Nintendo så orimligt lång tid att knåpa ihop något som på papperet låter så enkelt. Men å andra sidan är det ju Nintendo vi snackar om – de har historiskt inte vara direkt bra på det där med internet. Hur som helst ska det bli kul att se vad det blir för titlar som erbjuds varje månad, och om tjänsten kommer att utökas framöver.

 

Kaz Hirai slutar som vd för Sony

Sonys högste chef, Kaz Hirai, slutar som vd för företaget den 1 april. Istället blir han styrelseordförande för samma företag, skriver Eurogamer. Hirai, som varit vd sedan 2012, var tidigare chef för Playstation i många år. Det är nog många som minns honom bäst från klassiska Playstation-relaterade framträdanden som PSP-klippet övan, samt hur impopulär han blev när han försvarade priset på 600 dollar för Playstation 3.

Kaz Hirai efterträds av Kenichiro Yoshida, som nu är ekonomichef på Sony.

Niklas tankar:

Bekräftat: Super Mario blir film

Ryktena från i fjol visade sig vara sanna – det blir en ny Super Mario-film. Det är Illumination Entertainment, som ligger bakom Dumma Mej och Minions-filmerna, som ligger bakom projektet, som ännu inte har något premiärdatum. Nintendo har inte heller om det blir Charles Martinet som gör rösten till Mario och hans vänner, som i spelen, skriver Eurogamer.

Som producenter för filmen står Marios skapare Shigeru Miyamoto och Minions-skaparen Chris Meledandri.

Niklas tankar: Fint så, men varför känner någon att det behövs mer icke spel-Mario när det här finns?