Nyhetssvepet

The International-vinnare, Monument Valley-film – och nya grafikkort

Spelhösten närmar sig med stormsteg, och i förra veckan var det Gamescom och en massa nya trailers till kommande spel. Utöver det gick The International av stapeln igen, med en helt galen prispott. Dessutom blev det klart att Monument Valley av alla spel ska bli film. Och så visade Nvidia upp ett gäng väldigt dyra grafikkort.

OG vann The International 2018

OG firar segern i The International 2018.

Årets upplaga av världens största e-sporttävling, The International är avklarad, och som vinnare stod europeiska OG med 3–2 i matcher mot kinesiska PSG.LGD. För vinsten i Dota 2-tävlingen i Vancouver i Kanada kammade OG hem motsvarande drygt 100 miljoner kronor av prispotten på drygt 230 miljoner kronor.

Nästa The International kommer att hållas i Shanghai i Kina.

Niklas tankar: Är det bara jag, eller börjar prissummorna bli smått löjliga på TI? Den är ju beroende av hur mycket pengar som kommer in via Battle Pass som fansen köper, och med den logiken antar jag att en himla massa människor lägger väldigt mycket pengar på det där. Hur som helst, grattis till OG, som har både danskar och finnar i laget!

Monument Valley blir film

Pusselspelet Monument Valley blir film.

Det Escher-doftande mobilspelet Monument Valley blir Hollywoodfilm, rapporterar Dealine. Det är Paramount Pictures som står bakom och regisserar gör Patrick Osborne som gjort den Oscarvinnande kortfilmen Feast och för tillfället jobbar med filmversionen av serien Nimona. Filmen kommer att vara en blandning mellan spelfilm och datoranimationer, och det är ännu oklart vem som ska skriva manus, eller vilka skådespelare som ska vara med.

Det prisbelönta och kritikerrosade Monument Valley släpptes 2014 och har laddats ner över 160 miljoner gånger.

Niklas tankar: Det är en hel del filmer baserade på spel på gång just nu, men Monument Valley är troligtvis den märkligaste. Jag kan inte ens i min vildaste fantasi tänka mig hur en blandning mellan spelfilm och CGI ska bli en film som faktiskt handlar om det som händer i spelet – vad det nu är som händer i spelet. Jag är vansinnigt nyfiken på vad det ska bli av det hela – om det ens blir av.

Nvidia visar upp nästa serie grafikkort

Grafikkortstillverkaren Nvidia visade under en stream inför Gamescom förra veckan upp den kommande serien av Geforce-kort, rapporterar flera medier. 20-serien, som den kallas kommer inledningsvis i modellerna RTX 2070, RTX 2080 och värstingen RTX 2080 Ti.

Den största nyheten med korten, utöver bättre prestanda, är att de klarar så kallad ray tracing, för en mer naturtrogen och fotorealistisk ljusåtergivning. Ett par spel som släpps i år kommer att utnyttja tekniken, som Battlefield 5, Shadow of the Tomb Raider och Metro Exodus.

Priset på korten ser ut att bli saftigt. Den 20 september släpps 2080 och 2080 Ti och priset ligger i nuläget på knappt 10 000 kronor respektive 15 000 kronor. Det finns i nuläget inget släppdatum för 2070-korten, som också ska vara billigare, ungefär 7 000 kronor.

Niklas tankar: Tänk om man hade obegränsade resurser för att bygga en ny dator. Då hade man kunnat göra det med ett 2080-kort. Men de flesta av oss är rätt så vanliga människor, och får därför fortsätta drömma. Men visst verkar ray tracing jäkligt läckert. Kanske har vi dock tur och kan hitta 1080-korten för en något billigare peng framöver? Då hade åtminstone jag blivit glad.

Skriv en kommentar