Det är praktiskt taget omöjligt att prata om de Sam Raimi-regisserade Spider-Man-filmerna utan att tänka på en ursinnig J. Jonah Jameson (spelad av J.K. Simmons) som högljutt efterfrågar fotografier på spandexkrypet. Och som många vet är det ju huvudrollsinnehavaren Peter Parker själv som bidrar med bilder på sitt alter ego.

Peters frilansfotograferande brukar ha en liten del även i tv-spelen som baserats på spindelmannen. Och även om Peter inte jobbar kvar på tidningen The Daily Bugle i det allra senaste Spider-Man-spelet, från Insomniac, är fotografering fortfarande ett betydande inslag. Faktum är att det är ett av de mest underhållande inslagen i hela spelet. Med ”Photo Mode” går det att leva sig in rollen som Peter lika mycket som Spider-Man, även om Peter inte tjänar något på bilderna numera.

Men det är ytterligare en utmaning att ge sig själv. Så när jag var färdig med Marvel’s Spider-Man (alltså verkligen färdig, jag klarade 100 procent av spelet!) bestämde jag mig för att försöka ta såna där tjusiga Spidey-bilder som Jameson hade kunnat tänka sig att publicera. Samt lite… konst(igare) grejer.

Det är inte ett perfekt Photo Mode. Det är betydligt mer Instagram än Photoshop, fast med två flängiga styrspakar som ofta gör det omöjligt att placera kamera på det exakta stället där en vill ha den. Men jag har aldrig tidigare spelat ett spel där Photo Mode har känts mer hemma.

Och helt ärligt är jag jättesugen på att få se vilka ögonblick ni har lyckats plåta!