Våren är över oss, åtminstone här nere i söder där jag bor, och alla är ute och njuter av det fina vädret… Eller inte. Vi sitter såklart som vanligt inne och spelar, även om det mattats av vad gäller nya släpp för tillfället. Skönt! Men vi har äntligen fått reda på vad Respawns Star Wars-spel är och när det släpps. Dessutom har man patchat bort homofobiska skällsord ur The Division 2 – och det går äntligen att byta namn från Ballefjongjocke69 på PSN.

EA lovar – Inga mikrotransaktioner i Star Wars Jedi: Fallen Order

Det blir varken mikrotransaktioner eller lootlådor i Respawns kommande Star Wars Jedi: The Fallen Order, som visades upp i helgen. Utgivaren EA lovar dessutom dyrt och heligt att sådana inte heller kommer att tillkomma efter det att spelet släppts, meddelar man på Twitter.

EA har fått massiv kritik för hur man hanterat lootlådor och andra mikrotransaktioner i flera spel, bland annat Fifa och Star Wars: Battlefront 2 och vill nu försäkra fansen om att Fallen Order är ett soloäventyr utan någon som helst multiplayer.

Star Wars Jedi: Fallen Order handlar om en ung padawans resa efter att ha överlevt order 66 i episod 3 av filmerna, där de flesta jediriddare dödas, förklarade Respawn-chefen Vince Zampella när spelet visades upp under ett panelsamtal under Star Wars Celebration i Chicago i helgen. Spelet släpps den 15 november i år.

Niklas tankar: Även om det kan verka töntigt av EA att säga så här, men Fallen Order är extremt viktigt för jätteutgivaren. Inte ekonomiskt – Fifa, The Sims, Apex Legends och annat drar in bra med stålar – men för företagets rykte som är minst sagt skamfilat. Kontroverser som lootlådorna i Battlefront 2 och besvikelser som Mass Effect: Andromeda och Anthem gör att EA:s förtroende hos fansen är på fallrepet. Jag brukar säga att jag börjar tröttna på mjölkandet av Star Wars-universumet, men skulle också ljuga om jag sa att jag inte blev sugen på Fallen Order efter att ha sett trailern. I november får vi se hur det blir till slut.

Ubisoft ber om ursäkt för homofobiskt skällsord i The Division 2

Homofobiskt skällsord syns i grafitti i The Division 2. Bild från Imgur.

I svenska Massives onlineskjutare The Division 2 har ett homofobiskt skällsord smugit sig in i ett av de många grafittikonstverk som pryder husväggarna i Washington DC, rapporterar bland andra Polygon. En polis som avbildats har numret ”FA6607” på sin bricka. Spelets utgivare, Ubisoft, har bett om ursäkt för att texten tagit sig igenom deras granskning, och har i en patch plockat bort konstverket ur spelet.

Konstverket ska enligt uppmärksamma spelare vara en referens till Henry Rollins punkband Black Flags singel Police Story från 1981, som på omslaget har en liknande bild.

Niklas tankar: Det är såklart klantigt av utvecklarna att inte upptäcka det här, och hade man sett det på förhand hade det ju inte kommit funnits med i spelet från början. Sedan kan man tycka vad man vill om att plocka bort konst ur ett spel i efterhand, och det är såklart väldigt tråkigt för konstnären i fråga. Men ”FA6607”? Kom igen, onödigt. Referensen hade gått igenom ändå.

Nu kan du äntligen byta ditt PSN-namn

Trött på ditt Playstation-namn? Nu kan du byta!

Nästan 13 år efter att Playstation Network startades upp är det nu till slut möjligt att ändra sitt användarnamn. I förra veckan rullade Sony ut möjligheten, som de utlovat sedan tidigare. Att byta namn är gratis första gången, men kostar sedan om man skulle vilja göra det igen. På den officiella Playstation-sajten finns instruktioner om hur det hela går till.

Värt att veta är att ett namnbyte ställer till det på olika sätt i vissa spel, och en lista med spelen med allvarligast fel finns här.

Niklas tankar: När jag skaffade ett Playstation 3 något år efter den släpptes skapade jag mitt PSN-konto och valde namnet NickeThunder, som en vän någon gång tyckte var ett passande superhjälte/metal-namn. Det är tramsigt och kul, och hade jag skapat ett konto idag hade jag nog inte valt det. Men nu blev det så, och jag har fortfarande det där konstiga namnet på samtliga speltjänster jag är registrerad på. Så det får helt enkelt bli kvar. Men, såklart trevligt för den som skapade kontot Ballefjongjocke69 när hen var 15 år gammal.