Tyvärr har spelvärlden en bit kvar när det kommer till att vara fri från sexistisk kultur. Den senaste skandalen i ledet kommer från Nintendo och närmare bestämt röstskådespelaren Christopher Niosi i Fire Emblem: Three Houses. 

Katt spyr under Twitch-stream

Twitch-streamaren JadedBlue, som till vardags går under namnet Joe, satt i godan ro och streamade Escape from Tarkov, när hans katt Kelsier hoppade upp på skrivbordet bredvid datorn. Resultatet av vad som sedan hände kan ni se nedan:

Tyvärr ville det sig så pass illa efter incidenten att Joes dator tyvärr inte gick att rädda. Dock hälsar han att katten, efter omständigheterna, mår bra.

Siris tankar: Som kattägare, och medägare till en väldigt dyr hemmasnickrad PC, så lider jag innerligt med stackars Joe. I och med att nästan ingenting i datorn gick att rädda, så lär det hela dessutom bli en mycket dyr historia.

Röstskådespelare får kicken från Fire Emblem

Niosi gör rösten till den manliga versionen av Byleth i Fire Emblem: Three Houses

Nintendo har meddelat att de kommer ta bort röstskådespelaren Christopher Niosis röst från Fire Emblem: Three Houses och ersätta honom med röstskådespelaren Zach Aguilar. Det här efter att Niosi skrivit ett Tumblr-inlägg där han bekänner att han under ett årtionde psykiskt och fysiskt misshandlat ex-flickvänner, vänner och kollegor. Dock är det inte Niosis manipulativa beteende som gör att Nintendo väljer att ersätta Niosi, utan för att han i samband med det här erkänt att han skrutit om sin roll i Fire Emblem: Three Houses för ett av sina offer. I och med det så bröt han mot det sekretess-avtal han skrivit med Nintendo, varpå de fattade beslutet att ersätta honom.

Niosis bekännelse kom kort efter att en av hans före detta flickvänner skrivit om hans beteende, där han bland annat ska ha hållit henne gisslan i en bil, sexuellt ofredat henne samt utsatt henne för år av psykisk misshandel.

Niosi har tidigare gjort röster till karaktärer i spel så som Octopath Traveler, Smite och Maple Story 2.

Siris tankar: Bra att Niosi tar ansvar, men en del kritiserar hans inlägg för att vara lite för lite, lite för sent. Inklusive hans ex-flickvän. Och ja, läser man inlägget så är det en hel del försvar om hur dåligt han har mått, snarare än konkreta förslag på hur han ska ändra sig. Han hävdar också att det här inte är ett pr-stunt, samtidigt så kan man såklart fråga sig om han över huvud taget pudlat på det här sättet i fall hans ex-flickvän inte flaggat för hans beteende först.

En annan fråga man också kan ställa sig är huruvida Nintendo hade låtit honom vara kvar i Fire Emblem: Three Houses ifall han inte hade brutit mot sekretess-avtalet. Deras prio verkar knappast vara vilken rövhatt Niosi har varit. Men, men, det är väl så byråkrater fungerar antar jag.

FIFA förlorar Ronaldo till Konami

Juventus och Ronaldo kommer inte att vara med i årets FIFA.

Konami får de exklusiva rättigheterna till Juventus och därmed även möjligheterna till Christian Ronaldo till deras kommande spel EFootball PES2020.

Därmed förlorar FIFA de tidigare rättigheterna, vilket i sig är en förlust, inte minst då Ronaldo är en av de mest populära karaktärerna. Juventus kommer i framtida FIFA-spel att kallas för ”Piemonte Calcio”.

PES2020 beräknas att släppas 10 september i år.

Siris tankar: Jag kan ju som bekant inte så mycket om sportboll, den pinnen lämnar jag åt Anders på Svampriket. Men i en spelgenre som till en viss mån handlar om att kunna spela som dina favoritspelare, antar jag att det här är en rätt stor grej bland FIFA-fantaster att de förlorar Juventus.

PS! Har du sett att det kommit ett mod till Sekiro där du kan spela som Woody från Toy Story? Creepy! Du laddar bara ner själva moden samt Sekiro Mod Engine om du är… eh… intresserad.