För att bryta den deppig trend fyller vi veckans nyhetssvep med idel goda nyheter – eller åtminstone två av tre, beroende på vad man tycker om multinationella, potentiellt onda, jätteföretag som släpper gamingappar. För att 12 miljoner såg en riktigt fet konsert i Fortnite är minsann coolt, och ingen människa i världen kan bli upprörd över att Elijah Wood kom och hängde på en ”vanlig” persons ö i Animal Crossing och var artigheten själv. 

Facebook släpper app för spelstreaming

Facebook Gaming

Det här ska tampas med Twitch och Youtube, typ.

Sociala media-jätten Facebook ger sig in i streamingmatchen. Med appen Facebook Gaming, som släpptes i förra veckan tänker man ta kampen mot etablerade aktörer som Twitch, Youtube och Mixer. Appen har testats på olika marknader de senaste 18 månaderna och skulle ha släppts publikt i juni. Men rådande omständigheter flyttade fram släppet till nu, skriver The New York Times.

Det har ganska länge varit möjligt att streama spel på Facebook, men appen är designad med just det som huvudfokus. Enligt Facebook är appen till en början fri från annonser, och intäkterna ska komma från ”stjärnor” som tittare kan köpa och sen ge sina favoritstreamers. Ungefär som bits på Twitch.

Niklas tankar: Jag tror på att Facebook kan utmana Twitch och Youtube när jag ser det. Det har gått att streama på Facebook länge, men det har ju knappast blivit någon supersuccé hos gemene man känns det som. Har svårt att tro att en dedikerad app skulle lösa det. Hur ofta hör man talas om Youtube Gaming? Det är ju en grej som finns, liksom. Därmed inte sagt att det inte finns plats för fler aktörer på marknaden. Konkurrens är ju allra oftast bra för konsumenten. Så för all del, Facebook, kör hårt!

12 miljoner såg Travis Scott-konsert i Fortnite samtidigt

Travis Scott i Fortnite

Över 12 miljoner såg honom spela i Fortnite. 12. Miljoner. Samtidigt.

Ännu ett stort live-event har hållits i Fortnite. Denna gång var det rapparen Travis Scott som spelade, något som under första framträdandet av fem i förra veckan sågs av 12,3 miljoner spelare samtidigt, enligt Epic Games. Det slår det tidigare rekordet när DJ:n Marshmello drog 10,7 miljoner besökare till sin konsert i spelet.

Konserten började med att besökarna samlades framför en scen placerad i Fortnite-världen. Men under det tio minuter långa dyker fler och fler specialeffekter upp, och till slut befinner sig spelarna i rymden där en jättelik Travis Scott-avatar rappar sittandes på en planet. En helt ny låt framfördes även under spelningen.

Se hela spelningen här:

 

Niklas tankar: Som varandes gammal och mossig har jag bara den allra ytligaste koll på Travis Scotts musik, även om jag gillar det lilla jag hört. Men jag får inte nog av dessa event. Jag har sett flera direktsända livekonserter i dessa coronatider, men det spel gör möjligt är en extra dimension av musikframträdanden. Jag tror och hoppas att artistframträdanden i spel blir vanligare framöver, för jag ser ärligt talat en sådan här genomtänkt produktion än en filmning av en ”vanlig” livespelning som har svårt att komma till sin rätt när man inte är på plats.

Elijah Wood hälsade på i Animal Crossing

https://twitter.com/directedbyrian/status/1253365992849276934?s=20

Skådisen Elijah Wood, kanske mest känd som Frodo från Lord of the Rings, visade sig i förra veckan vara en inbiten Animal Crossing-spelare. När Twitter-användaren ”Jessa” (@directedbyrian) skrev att man kunde sälja rovor [Animal Crossings variant av aktiemarknaden, reds. anm.] på hennes ö för 599 bells skickade ingen mindre än Elijah Woods ett DM till henne där han frågade om han fick komma och sälja. Det fick han.

Woods karaktär Elwood, från ön Driftwood, landade på Jessas ö och sålde sina rovor och uppträdde vänligt och hövligt. Han gav henne komplimanger för hur hennes ö såg ut, och frågade om han fick plocka lite frukt. Det fick han.

https://twitter.com/directedbyrian/status/1253375001639522305?s=20

När Elijah Wood besökte Jessas ö passade han även på att skicka en hälsning till Star Wars- och Knives Out-regissören Rian Johnson, som sedan gjorde det till sin profilbild på Twitter.

Niklas tankar: Det finns en hel massa spelnyheter som är större och viktigare än det här, men ibland är att Elijah Wood är trevlig i Animal Crossing precis det man behöver. Jag blir så glad av tanken på att Frodo sitter och kollar Twitter för bra priser på rovor och inte är sen att komma och hälsa på och vara trevlig. Heja, Elijah!