Vår i luften, vilket innebär att speltid får dela plats med trädgårdsarbete. Härligt, ändå! Denna vecka kikar vi på att Netflix Resident Evil-serie kommer i sommar, vilka spel som visades på Humble Games Showcase – och ett galet speedrun-rekord i Elden Ring.

Netflix Resident Evil-serie kommer i juli

Resident Evil på Netflix

Kan det här bli något?

Den 14 juli är det premiär för den icke-animerade Resident Evil-serien på Netflix. Det meddelade streamingjätten i förra veckan samtidigt som de släppte ett gäng teaserbilder. Seriens handling följer inte specifikt något av spelen, utan är en egen berättelse. Resident Evil utspelar sig 2036, 14 år efter det att ett dödligt virus orsakat en global kollaps. Vi får följa Jade och Billie Wesker, döttrar till spelseriens klassiska skurk Albert Wesker. Den sistnämnda spelas av ingen annan än The Wire-, Destiny, och Horizon-stjärnan Lance Reddick.

I övriga roller ser vi bland andra Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph och Paola Nuñez. Serien skrivs av Andrew Dabb, känd från Supernatural.

Niklas tankar: Man kan säga mycket om Resident Evil, men manusen till spelen och filmerna kommer aldrig att belönas med Nobelpriset. Spelen och filmerna är otroligt dumma, på helt egna sätt, och de förstnämnda är det åtminstone på helt rätt sätt. Det här blir första gången Resident Evil blir serie som inte är animerad och det är inte utan att jag är lite nyfiken ändå. Kanske har det mest att göra med att jag gärna kastar mig huvudstupa i allt som Lance ”Commander Zavala” Reddick är med i.

Allt från Humble Games Showcase

Humble Games har växt från en liten spelbutik som sysslar med välgörenhet till en riktig gigant på senare år. I förra veckan höll Humble, som nu även är spelutgivare, en showcase och visade upp ett helt gäng tidigare kända och okända spel. Här är allt som visades i Humble Games Showcase 2022.

Monaco 2

Heistspelet från 2013, Monaco: What’s Yours Is Mine, får en uppföljare… någon gång.

Stray Gods

Dragon Age-författaren David Gaiders musikal, som tidigare hette Chorus, blir större sedan Humble Games hoppat på som utgivare. Släpps… någon gång.

Coral Island

Kickstarter- och Steam wishlist-succén Coral Island fick en ny trailer. Släpps också… någon gång.

Moonscars

Mästerligt pixlade 2D-soulsliken Moonscars släpps i sommar.

Ghost Song

Supersnygga metroidvaniat Ghost Song släpps även det… Någon gång.

Signalis

Signalis, en skräckis med tunga Playstation 1-vibbar, kommer i höst.

Infinite Guitars

Infinite Guitars är ett riktigt stilfully rytm-rpg som kommer… någon gång.

Chinatown Detective Agency

Detektiv-peka-klickat Chinatown Detective Agency har fladdrat runt i flödena länge, men nu har det till slut fått ett släppdatum – 7 april.

The Iron Oath

Turordningsbaserade rollspelet The Iron Oath kommer i early access på Steam den 19 april.

Videotips: Speedrunner klarar Elden Ring på under 30 minuter

From Softwares dundersuccé Elden Ring har sålts i över 12 miljoner exemplar världen över, och föga förvånande har speedrunners börjat plocka isär mastodontspelet i beståndsdelar. Spelet, som har uppåt över hundra timmar speltid för de flesta, klarades i förra veckan för första gången på under en halvtimme. Streamern Distortion2 slog det tidigare rekordet när hen klockade in en any%-speedrun på 28 minuter och 59 sekunder genom att använda sig av en hel massa glitchar och exploits. Rekordet, eller något annat Elden Ring-rekord, är dock inte officiellt sanktionerat av speedrun.com, helt enkelt därför att spelet är så pass nytt att man ännu inte cementerat speedrun-reglerna för det.

Spoilervarning för Elden Ring, såklart.