På torsdag är det dags för årets upplaga av The Game Awards där priser ska delas ut och trailers för kommande spel ska visas under flera timmar. I väntan på det har vi haft en något skral nyhetsvecka i spelbranschen, med några få intressanta små munsbitar. Nintendo ber om ursäkt för hur uselt nya Pokémon rullar på Switch, Sifu blir film signerad John Wick-manusförfattaren – och Super Mario-filmen har fått en ny trailer.

Nintendo ber om ursäkt för Pokémon-prestanda

Pokémon Scarlet och Violet

Pokémon Scarlet och Violet – poppis, men buggigt.

Pokémon Scarlet och Violet säljer som smör, men har kritiserats för hur dåligt det flyter på den åldrande Nintendo Switch. Låg framerate och andra tekniska problem har dragit ner intrycket för många spelare. I informationen till spelens senaste patch ber Nintendo om ursäkt och berättar att de jobbar på att förbättra prestandan.

”Vi är medvetna om att spelare kan stöta på problem som påverkar spelets prestanda. Vårt mål är alltid att ge spelare en positiv upplevelse och vi ber om ursäkt för besvären. Vi tar spelarfeedback på allvar och arbetar på att förbättra spelen”, skriver Nintendo i meddelandet.

Det är dock ännu oklart precis vad löftet innebär, eller när dessa förbättringar kan vara på plats.

Niklas tankar: Vissa har verkligen inte varit nådiga mot nya Pokémon, även om den stora massan till stor del verkar nöjda med hur det funkar. Men olika saker är olika viktiga för olika personer, och Pokémon Scarlet och Violet ser verkligen ut att flyta som en påse skridskor. Switchen är gammal, absolut, men det hindrar inte andra utvecklare från att göra spel som rullar fint på den. Det är bra att Nintendo och Game Freak ser ut att vara medvetna om missnöjet och vill göra något åt det. Pokémon är ändå en av de absolut största spelserier vi har.

 

John Wick-manusförfattare gör film av Sifu

Sifu

Det lär bli en del slåpåkäften i Sifu-filmen.

Kung fu-spelet Sifu, som släpptes i början av året, ska bli film, skriver Deadline. Bakom filmatiseringen ligger John Wick-manusförfattaren Derek Kolstad. Berättelsen ska, precis som i spelet, kretsa kring protagonisten, som under sin hämndresa, åldras varje gång han återupplivas av en magisk amulett. Enligt Deadline beskrivs filmen som ”John Wick möter M. Night Shyamalans Old”.

Utöver Sifu jobbar Kolstad med flera projekt, som John Wick 4, en Streets of Rage-film – samt en animerad Splinter Cell-serie för Netflix.

Niklas tankar: Sifu är ett av de där spelen som legat på min lista sedan det släpptes. Det hade oturen att släppas ungefär samtidigt som Elden Ring, och då var det liksom inte mer med det. Jag har ambitionen att peta lite på det innan det är dags för GOTY, men ärligt talat, vem vet om det blir av. Kanske blir det genom en film jag upplever Sifu istället? John Wick är ju toppen – faktiskt.

Super Mario-filmen har fått en trailer – igen

Vi avslutar denna något skrala nyhetsvecka med en sprillans ny trailer för den kommande Super Mario-filmen. Den här gången får vi höra lite mer av Chris Pratts Mario och även se såväl Seth Rogens Donkey Kong och mer av Anya Taylor-Joys Princess Peach, som verkar bli filmens handlingskraftiga hjälte när Mario mest ser ut som en klant. Det blir även eldblommor, tanooki-dräkt – och Mario Kart. Mycket nöje!