Kill It With Fire är ett av de roligaste spelen jag spelat senaste året och jag vet inte riktigt varför. Det är ett otroligt larvigt spel, på många sätt inte olikt mycket av de spelbara shitposts Ludde slängt på mig genom åren. Tonskillnaden är ärligt talat minimal mellan ett spel om att jaga spindlar med hagelgevär och att mörda inbrottstjuvar med en roomba. Men det var bara ett av spelen som fick mig att önska att jag skulle bli mördad av en roomba.

Kill It With Fire är helt enkelt väldigt bra på att vara vad det är. Det vill säga ett spel om att döda spindlar på väldigt destruktiva sätt. Du plockar upp det ena orimliga vapnet efter det andra på din väg genom spelets banor, där du utöver spindelmord också löser enklare pussel och letar efter gömda föremål. Du möter diverse nya spindelarter och nystar upp vad som generöst kan beskrivas som spelets handling. Och det är egentligen allt.

Kill It With Fire är inte direkt svårt. Det finns inget sätt att förlora, spindlarna har inget sätt att skada dig och spelets pussel är inte någon svettigare hjärngymnastik. Jag skulle beskriva spelet som genomgående ganska bekvämt. En lekstuga med bubbelplast på alla vassa hörn så att man inte riskerar att slå sig.

Jag ger Kill It With Fire fem döda spindlar av fem möjliga.