Ny vecka, ny vända i Activision Blizzard-härvan. När ska vi få paus och få andas lite egentligen? Denna vecka avhandlas både chefsavhopp och uppskjutna spel. Vidare så har Netflix faktiskt börjat med de där spelen det ryktats om så länge, om än i rätt modest skala. Avslutar gör vi med nyheten att Harry Potter: Wizards Unite stängs ner. Tur då att Pikmin Bloom precis kommit, eller?

Blizzard-chef slutar efter tre månader – Overwatch 2 och Diablo 4 skjuts upp

Diablo 4

Sugen på Diablo 4? Då får du vänta.

Jen Oneal, som var en av två chefer som tog över på Blizzard i augusti sedan trakasseriskandalerna börjat rullas ut, lämnar sin post med omedelbar verkan. Det skriver Oneal i ett inlägg på Blizzards sajt, men ingen konkret anledning ges till att hon slutar. Hon ska ha en annan tjänst på Activision Blizzard fram tills att hon slutar i årsskiftet.

”Jag gör inte det här för att jag förlorat hoppet för Blizzard, tvärtom. Jag inspireras av passionen hos alla här som jobbar för betydande, långvarig förändring med hela sitt hjärta”, skriver Jen Oneal i avskedsinlägget.

Hon ger inga detaljer om vad hon ska göra härnäst, men den återstående tiden ska hon använda till att utreda hur en miljon dollar från Activision Blizzard till organisationen Women in Games International ska användas.. Kvar som chef på Blizzard blir Mike Ybarra.

Som om inte avhoppet, och förra veckans besked att Blizzcon ställs in, vore nog så kommer både Overwatch 2 och Diablo 4 att släppas senare än väntat. Enligt en kvartalsrapport kan spelen skjutas på fram till 2023. Utvecklingen av båda spelen har kantats av problem. Overwatch 2-regissören Jeff Kaplan lämnade sin post i april, och både regissören och lead designern för Diablo 4, Luis Barriga och Jesse McCree, fick lämna företaget när skandalerna drog igång.

Niklas tankar: Det går knappt en vecka utan nya vändningar, avlöjanden eller annat skit i den här härvan, var ska det sluta? Det är förstås lönlöst att spekulera kring anledningen att Oneal slutar, men det känns ju såklart inte bra att hon slutar så snabbt när ledningen lovat bättre representation bland personaluppsättningen. Efter det att Call of Duty släppts den här veckan kan jag tänka mig att det kommer att bli väldigt lite fokus på nya spel ett tag, medan man hukar sig, underhåller sina befintliga spel och fixar. sin. skit. Åtminstone om man får hoppas…

Nu har Netflix blivit Netflix för spel

Spel på Netflix

Spel på Netflix, så här kan det se ut.

Netflix spelsatsning började till slut rullas ut i förra veckan. Åtminstone på vissa ställen, för den som har en Android-mobil. Efter att ha ryktats och rapporterats om länge är spelsatsningen nu utrullad i form av fem spel, varav två är Stranger Things-spel. I en egen flik i appen erbjuds spelen till nedladdning till enheten – de kan alltså spelas även utan internetuppkoppling. Netflix lovar att alla spel på tjänsten ska vara fria från annonser och köp i spelen.

Netflix säger att de fem spelen snart ska bli fler och att man har ”mycket mer” på gång. Bland annat köpte man Oxenfree-utvecklaren Night School Studio tidigare i höst.

Niklas tankar: Så nu är vi här, Netflix blir Netflix för spel. En minst sagt blygsam satsning initialt, men det är ju någonting åtminstone. I nuläget verkar det ju inte som att Netflix kommer att satsa på några storspel och försöka utmana Microsofts Game Pass, utan det ser ut att bli lite mindre upplevelser. Men det är en intressant utveckling oavsett. En streamingtjänst behöver inte fokusera på bara film, eller spel, eller musik, utan allt kan finnas överallt. Jag killgissar att vi kommer att se fler tjänster blanda upp sitt utbud framöver. För är det något Fortnite fattat så är det att folk som gillar spel även är intresserade av annat, och vice versa.

Harry Potter: Wizards Unite stängs ner i januari

Harry Potter: Wizards Unite

Haft kul med Harry Potter: Wizards Unite? Då är det dags att hitta något annat snart.

Två och ett halvt år efter det att Niantics Harry Potter-spel Wizards Unite släpptes, är det dags att stänga ner. Det meddelade Pokémon Go-skaparna i ett uttalande i förra veckan.

”Inte alla spel är menade att hålla för evigt”, skriver Niantic i uttalandet. ”Vårt mål var att göra magin från trollkarlsvärlden verklig för miljontals spelare när de gick ut och utforskade grannskapet. Vi lyckades med det tillsammans, och levererade en två år lång berättelse som snart är färdig.”

Den 31 januari nästa år stängs spelet ner, och spelare har fram tills dess att göra sig av med guld och annat de har. Tills nedstängningen kommer spelarna bland annat att få större belöningar för uppdrag, och föremål kommer att dyka upp fler föremål och annat på kartan.

Man ger ingen specifik anledning till varför Harry Potter: Wizards Unite stängs ner, men i förra veckan släppte Niantic ett nytt Pokémon Go-liknande spel – Pikmin Bloom, och studion säger att man har nio nya appar på gång.

Niklas tankar: Även om man inte säger rakt ut varför spelet läggs ner går det knappast att påstå att det varit något folk snackat om ens lite sedan det släpptes. Det har säkert haft en trogen skara spelare, och det kan mycket väl ha varit bra, men jag lyckades själv aldrig komma in i det och fattade aldrig grejen. Vem vet, kanske kan det faktum att Harry Potter, och främst hans skapare, kanske inte är det man helst av allt vill bli förknippad med nu för tiden. Nä, vi kör väl Pikmin Bloom istället, ett spel som än så länge känns oerhört tomt och rätt så menlöst.