Årets upplaga av den stora spelmässan E3 närmar sig med stormsteg och därmed även läckor och presentationer av kommande spel. Far Cry 5 släpps nästa år och har fått en riktigt intressant premiss. Intressant kan man även minst sagt kalla det läckta Mario + Rabbids Kingdom Battle. Och just det, Netflix Castlevania-serie har fått sin första trailer, och den ser riktigt fin ut.

Religiösa fundamentalister i Montana skurkar i Far Cry 5

Vita, kristna terrorister, någon?

 

Efter långlivade rykten att nästa spel i Far Cry-serien skulle utspela sig i den amerikanska delstaten Montana har Ubisoft nu släppt en hel del detaljer om spelet. Far Cry 5, som släpps i februari nästa år, utspelar sig mycket riktigt i Montana i nutid. Spelaren tar upp kampen mot den fiktiva sekten Project at Eden’s Gate som tagit över området i Hope county med våld.

I spelets första trailer får vi se att flygplan för första gången kommer att kunna användas av spelaren, men även fyrhjulingar, långtradare och båtar. Två spelare ska även kunna spela hela kampanjen tillsammans.

Niklas tankar: Så här tidigt är det oklart huruvida Ubisoft tänker göra några större, välbehövliga, förändringar vad gäller gameplay i Far Cry 5, men själva upplägget är något av det mest intressanta i spelväg just nu. Vad som av allt att döma är en vit, kristen fundamentalistisk paramilitär styrka som skurkar är väldigt talande för stämningen i USA och världen i stort just nu. Jag hoppas att Ubisoft plockar fram sina allra bästa författare och vågar låta Far Cry 5 vara en kommentar till det politiska läget i landet. Det är tillfället är bara för bra för att låta det hela bli en klyschig actionspelshistoria.

Mario- och Rabbids-fusion läcker från Ubisoft

Något annat det ryktats om ett tag är en mashup mellan Mario och Ubisofts Rabbids-spel. Nu har interna dokument läckt ut som ser ut att göra gällande ett action-rpg med turordningsbaserade strider. Utöver de klassiska Mario-karaktärerna verkar Rabbids utklädda till dessa utgöra själva Rabbids-delen av spelet. I materialet som läckt ser det också ut som att Mario-karaktärerna kommer att vara beväpnade med olika sorters pistoler och kanoner.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle heter spelet och ser av allt att döma ut att släppas någon gång efter sommaren till Nintendo Switch.

 

Niklas tankar: Jag älskar allt med de här bilderna. Att Nintendo, som vanligtvis skyddar sina spelserier som en hönsmamma lägger flaggskeppet Mario i Ubisofts märkliga händer är både helt vansinnig och fantastiskt på en och samma gång. Jag längtar lite extra mycket till E3 nu bara för att få se hur långt man kan ta galenskaperna. Tills dess gläder jag mig lite extra mycket åt att Peach har getts en gigantisk pistol och tituleras som ”The Badass Princess”. På tiden!

Trailertips: Castlevania

Vi avslutar veckans nyhetssvep med att kolla in den första teasertrailern för Netflix kommande animerade Castlevania-serie. Serien produceras av Adi Shankar (Dredd, The Grey) som beskriver den som ”supervåldsam” och hoppas att den ”sätter ribban” för filmatiseringar av tv-spelserier. Castlevania har premiär på Netflix den 7 juli. Tills dess kan du luta dig tillbaka och njuta av teasern – i en minut och 26 sekunder.