Visst minns vi med glädje hur det för i tiden alltid gjordes helt fantastiska översättningar på filmtitlar? Ni vet, den där tjejen som gjorde lumpen och föll överbord? Eller varför inte de vilda jakterna på stenen eller juvelen? Visst minns vi också med välbehag hur spännande det var att läsa på baksidan av VHS-fodralen om vilken otroligt häftig film en höll i handen?

Då vi här på Svampriket är kända för att vara lite knasiga och före vår tid, känner vi att det är dags att även TVspel får denna behandling, så håll till godo.

 

Kampen mellan gott och ont tar aldrig ledigt och Britta Bayonett tar scenen i detta ultravåldsamma actionepos där allt är möjligt. Du har garanterat aldrig varit med om en actionfest av detta slag när den självsäkra våldshäxan Britta bekämpar förvridna varelser från alla möjliga och omöjliga platser. Vem är egentligen god och vem är egentligen ond? Ingen vet, men Britta Bayonett är redo för kamp!

 

Mario och hans brorsa Luigi är tillbaka och nu bered dig på en upplevelse du aldrig har varit med om förut! Bröderna har flera nya hjälpmedel för att se till att du ska bli tillfredsställd i detta enorma äventyr och oavsett var du befinner dig så finns de där för att lägga rör i massor. Det här är två härliga hantverkare som du verkligen vill ska öppna upp ditt stopp i avloppet!

 

Bege dig ut på en promenad som kommer förändra ditt liv för all framtid! Skrock, vidskepelse och underliga varelser finns bakom varje hörn i detta spektakulära äventyr och det är upp till dig att se vilka bortglömda fasor som väntar dig. Vågar du bege dig ut i natten? Du kommer garanterat bli förändrad för alltid!

 

Se Link som aldrig förr! I en helt ny stil får vi nu träffa vår lille vän i hans jakt på den elake Ganon som återigen hotar friden i Hyrule. Denna gång ger Nintendo oss en upplevelse vi aldrig har fått förut och du kommer få spendera timmar på de öppna haven, med fiskespö i handen och vind i seglen. Garanterat helt nya sätt att spela som du aldrig har upplevt förut. Är du hjälten Hyrule behöver?

 

Välkommen till fantasizonen! Du har garanterat inte sett något liknande förut då du behöver ge dig ut på en fartfylld och hisnande resa genom helt unika miljöer befolkade av ännu mer unika fiender. Cyklop-mammutar, intergalaktiska rymdormar, skräckinjagande mekaniska soldater och annat som du inte ens kan drömma om kommer du möta i detta fantasirika actionäventyr!

 

Två män, två livsöden och en organisation som är ute efter dem båda. Den ultrateknologiska cyberninjan Raiden och den ärrade krigsveteranen Snake behöver sätta stopp för all ondska i världen än en gång. Berättande tas till en helt ny nivå och du har aldrig sett en sån här handling i ett spel tidigare. Är du redo att ställa frågan: Vilka är dessa patrioter egentligen?

 

50% ängel, 50% djävul, 100% stenhård actionhjälte. Dante är en helt ny typ av actionhjälte och du har garanterat aldrig träffat någon som honom tidigare. Med två högblanka puffror, ett gigantiskt demonsvärd och en attityd som är så cool att helvetet självt fryser till is är precis vad du kommer få uppleva i sällskap med denna läderbärande rockstjärna.

 

Har du någonsin drömt om att få vara någon annan? Desmond hade inga sådana planer men han har inget val då han blivit kidnappad av ett ondskefullt företag som tvingar honom att uppleva sin förfaders liv i en högteknologisk superdator. Men hur fungerar det, varför måste Desmond göra detta och vem drar egentligen i trådarna? Här ligger en hund begraven och skumma grejer är i görningen!

 

Är du redo för en söt-shock utan dess like? Du kommer få utstå en aldrig sinande ström av fluffiga hundvalpar och de är alla ute efter att sätta tänderna i dig. Bered dig på en upplevelse du sent kommer glömma och du har gott om verktyg till ditt förfogande, du får inte missa att kasta bollar för att kunna försvara dig från dessa frenetiska vilddjurs hänsynslösa beteende. Låt dom inte komma FÖR NÄRA! Du kommer garantera utbrista ”jag dör” i tid och otid.

 

Strunta i samtidens krav och res tillbaka till tiderna när demoner och monster var vardagsmat! Träffa nya vänner, ta på dig en trollkarlshatt och en skrud och börja kasta magi från fingrarna i detta massiva rollspel för flera spelare. Här finns det sannolikt roligare saker att göra än att gå till arbetet eller att diska. Du är ju för tusan en mytisk krigare med mäktiga krafter, ingen får störa dig när du samlar erfarenhet och dödar tusentals monster i jakt på nästa kraftfulla artefakt.

 

Gravskändaren Lara är tillbaka med en helt ny stil och med en historia du aldrig sett förut. Ta kontroll över Lara och ge dig ut på jakt efter ovärderliga skatter och ett ondskefullt gäng som har kidnappat dina vänner!

 

Ohoj pirater, hissa seglen och bege dig ut på ett äventyr utan dess like! Den nedrige spökpiraten LeChuck är tillbaka och denna gång måste vår hjälte Killborste hitta ett nytt sätt att se till att denna odöda odåga till sjörövare en gång för alla förpassas till de dödas rike. Bege dig till Apornas Ö för att se till att Karibien slipper denna pirat-pest, en gång för alla.

 

Alla vägar leder inte till Rom! Vägen Dante färdas på leder raka vägen till helvetet. I vägen mellan Dante och frälsning står alla hin håles gelikar och alla är ute efter blod. Omöjliga odds, hisnande faror, fruktansvärda varelser från de mörkaste djupen du kan tänka dig står i din väg. Men det är väl inget större problem för dig, du är ju ändå utrustad med en gigantisk lie, redo att dräpa ondskefulla fä på löpande band. Frågan är, är du hårdare än helvetet självt?

 

Har du någonsin önskat lämna ditt vanliga tråkiga liv och istället satsa på en karriär som samvetslös yrkeskriminell? Kör på, för här får du begå nästan alla brott du kan tänka dig. Bilar, motorcyklar, flygplan, helikoptrar, här kommer det minsann gå undan när du avancerar från simpel småkriminell till ledare för en hårdnackad grupp med brottslingar.

 

Är du redo att utforska dina vänners innersta gömmor? Könslekar gillar vi alla, men nu måste du slingra dig in på ställen du normalt sett inte brukar ta dig och du måste besegra dina motståndare genom att bestiga, beröra, bespruta och tränga dig in på alla ställen du kan tänka dig. Är du hård nog att stå som vinnare?

 

Vässa pålen, olja piskan och spänn fast ditt harnesk ordentligt på bröstet. Den transylvanske vampyren Drakula sprider skräck och oro i sitt hemland och något måste göras! Vår hjälte Simon är född in i den legendariska vampyrdödarklanen Belmont och han tvivlar inte en sekund på att ge sig in i Drakulas slott för att stoppa den blodtörstige härskaren innan han tömmer hela landet på blod och förvandlar dom till odöda varelser som bara lyder honom. Men akta dig, Drakulas slott är proppfullt med kraftfulla monsterledare som är ute efter ditt blod.

Har du några egna förslag på bra översättningar på spel, så är du mer än välkommen att skriva dem här nedan.