Sommarhettan är tillbaka och många av oss tar lite välförtjänt sommarledighet. Men vi måste ju svepa upp det sist från försommarens ”inte E3”. Denna vecka blir det Final Fantasy 7-fest, Dragon’s Dogma-fest och Tony Hawk-besvikelse. Nästa vecka tar nyhetssvepet semester, vi hörs sen!

Nyhetsfest för Final Fantasy 7-fans

Final Fantasy 7 Rebirth

Square Enix firade 25-årsjubileet av Final Fantasy 7 med en stream under ”inte E3-dagarna”. Showen blev en riktig fest för dem som törstat efter nyheter om Final Fantasy 7 i allmänhet och nästa del av Final Fantasy 7 Remake i synnerhet.

Del två av Final Fantasy 7 Remake visades upp, med undertiteln Rebirth. I trailern ser vi en hel del av såväl Sepiroth som Zack, och spelet ser ut att kunna ta sig än mer friheter med berättelsen än första delen. Final Fantasy 7 Rebirth släpps ”nästa vinter.

Den som inte orkar vänta tills dess kan redan kommande vinter spela en remake på sidospåret Crisis Core i form av Crisis Core Final Fantasy 7 Reunion. Spelet är en remake på actionrollspelet på PSP från 2008 med Soldier-medlemmen Zack i huvudrollen. Kommer ”i vinter”.

Även en tredje remake visades upp på nytt i form av Ever Crisis. Mobilspelet är en remake som innehåller storyn från Final Fantasy 7, filmen Advent Children, mobilspelet Before Crisis, PSP-spelet Crisis Core och Playstation 2-spelet Dirge of Cerberus. Spelet ska vara ”gratis att starta” och får en beta senare i år.

Niklas tankar: Jag visste ju inte riktigt hur mycket av ett Final Fantasy 7-fan jag faktiskt var förrän Remake släpptes och jag blev förälskad på nytt. Därför gjorde den här showen mig väldigt glad, då jag i princip aldrig sett något av spinoff-spelen. Många hatar det, men jag uppskattar verkligen att Square Enix tar sig friheter vad gäller berättelsen i Final Fantasy 7 och väljer att ta nya, oväntade vägar. Men, det blir en lång väntan till ”nästa vinter”…

Capcom bekräftar: Dragon’s Dogma 2 på gång

Dragon's Dogma 2

Det har ryktats om länge, och nu är det till slut bekräftat. En uppföljare 2012 års Dragon’s Dogma presenterades av Capcom i en stream för att fira tioårsjubileet av spelet. Spelets regissör Hideaki Itsuno presenterade Dragon’s Dogma 2 genom att ta av sig sin luvtröja och glatt visa upp en t-shirt med spelets logga på.

Utöver att det är på gång, och att det är Capcoms hyllade spelmotor RE Engine som driver det hela, är inte mycket känt om Dragon’s Dogma 2. Det är oklart när det är tänkt att släppas, eller ens vilka plattformar det kommer till.

Niklas tankar: Dragon’s Dogma är ett av de där spelen som har en liten, men hängiven, följarskara. Jag själv är där någonstans i utkanten, som verkligen tyckte om det, men aldrig hittade tiden att spela klart. Oavsett blev jag otroligt glad av att Capcom väljer att satsa på ett spel som inte direkt blev någon kioskvältare ekonomiskt, men som många ändå gillar. Det ska bli oerhört spännande att se vad det blir av Dragon’s Dogma 2.

Tony Hawk: Det blir inget THPS 3+4

Tony Hawk's Pro Skate 1+2

En fortsättning på den hyllade remaken av Tony Hawk’s Pro Skate 1 och 2 var på gång, i form av Tony Hawk’s Pro Skater 3+4. Men den blir inte av. Det berättade Tony Hawk själv när han gästade en Twitch-stream. I streamen berättar han att planen var att göra en remake av 3 och 4 precis som med 1 och 2, men att det hela föll isär när Activision beslutade att låta Vicarious Visions absorberas av Blizzard och bli en supportstudio för Diablo och andra spel.

Enligt Hawk försökte Activision få någon annan att göra remaken, men gillade inte någon av de pitchar de fick.

”Jag önskar att det fanns något sätt att få det [THPS 3 och 4] att komma tillbaka. Vem vet, när dammet lagt sig kanske vi löser det. Man vet aldrig. Jag trodde aldrig att vi skulle göra 1 och 2 igen 20 år senare, så…”, säger Tony Hawk om det hela.

Niklas tankar: Som om man inte hade nog med anledningar att ogilla Activision och vad de hittat på de senaste åren! Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 är en rent otrolig remake, och en likadan på 3 och 4 hade smakat fågel. Frågan är om det går att hitta någon som skulle kunna göra projektet rättvisa, eller om chansen har passerat. THPS-spelen är en stor del av min ungdom och även om 2 är det jag spelat överlägset mest har jag plöjt ner otaliga timmar även i uppföljarna. Vi får se vad framtiden har att visa, men jag hoppas verkligen att det här går att lösa på något sätt.