Glad nationaldag! Äntligen är det dags! ”Inte E3”-säsongen är här, och smygstartades i veckan med Sonys State of Play. Även om det var en mindre show på en halvtimme fick vi ändå lite av varje. Här är de bästa godbitarna från showen.

Resident Evil 4

Den sedan länga ryktade remaken på Resident Evil 4 visades äntligen upp. Släpps den 24 mars nästa år, om allt går som det ska.

Horizon Call of the Mountain

Ett äventyr i Horizon-spelens värld är under utveckling för kommande Playstation VR2, och nu har vi fått se själva spelet. Kommer när PSVR2 kommer… Någon gång.

Stray

Supergulliga kattäventyret Stray kommer i sommar! Närmare bestämt den 19 juli. Dessutom ingår spelet i de två dyrare prenumerationsnivåerna av nya Playstation Plus.

The Callisto Protocol

Dead Space-skaparens rymdskräckis The Callisto Protocol var en gång i tiden en del av någon sorts Player Unknown’s Battlegrounds-universum. Det är det inte längre. Men det har fått ett släppdatum – den 2 december i år.

Rollerdrome

OlliOlli-utvecklarna Roll7 lämnar rullbräda för rullskridskor i rollerderby-doftande actionspelet Rollerdrome. Kommer den 16 augusti.

Eternights

Eternights blandar dating sims och actionäventyr med tusen procent anime. Släpps ”tidigt” nästa år.

Street Fighter 6

Steet Fighter 6 är på riktigt, och har turligt nog fått en ny logga. Någon sorts öppen värld-tendenser verkar det också ha. Kommer 2023.

Season: A Letter to the Future

Season: A Letter to the Future är ett otroligt vackert äventyr där kamera, mikrofon och cykel verkar spela stor roll. Släpps i höst.

Final Fantasy 16

Som sig bör sparades det bästa till sist, och Final Fantasy 16 ser verkligen episkt ut. Summons-fest deluxe, vad det verkar, och vi kan knappt hålla oss till nästa sommar när det ska släppas.