Just när vi trodde att ”inte E3” var över så sprattlade såväl Nintendo som Sony till med varsin show till. Denna veckas nyhetssvep vigs således åt det bästa från Nintendos Direct och Sonys State of Play. Plus liten bonus från Ryu Ga Gotokus RGG Summit, pga Yakuza. Vi kör dem alla i ett svep, utan inbördes rangordning. Häng med!

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Veckans stora nummer var såklart nästa Zelda, som vi inte längre behöver kalla Breath of the Wild 2. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom släpps den 12 maj 2023.

Fire Emblem Engage

Nästa Fire Emblem-spel släpps den 20 januari och fokuserar på synergin mellan olika karaktärer.

Pikmin 4

Självaste Shigeru Miyamoto visade upp sig en snabbis och bekräftade att Pikmin 4 är på väg. Landar på Switch nästa år.

Goldeneye 007 till Nintendo Switch Online

Bland mycket annat sticker kultklassikern Goldeneye 007 ut som ett kommande släpp till Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Kommer även till Xbox, men online multiplayer blir exklusivt för Switch.

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe

Kirby-äventyret på Wii gör comeback i form av en remaster den 24 februari.

Octopath Traveler 2

En uppföljare till rollspelet som sparkade igång ”HD 2D”-trenden kommer också den 24 februari.

Final Fantasy Theatrhythm Final Bar Line

Ett nytt Theatrhythm, med en absurd mängd låtar, kommer den 16 februari, lagom till Final Fantasys 35-årsjubileum.

Fae Farm

En hel drös bondgårdsspel à la Harvest Moon och Stardew Valley visades upp – såväl nytt som remakes och portningar. Nya är Fae Farm som kommer till våren och Story of Seasons: A Wonderful Life som släpps under nästa år.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Det andra spelet i den oheliga alliansen mellan Mario och Rabbids fick en längre trailer. Släpps den 20 oktober.

Fitness Boxing: Fist of the North Star

Banka på karaktärer ur den klassiska animen Fist of the North Star – och få motion på köpet. Kommer i mars nästa år.

Tekken 8

Vi tar oss raskt vidare till Sonys 20 minuters State of Play – som inleddes med en teaser för det inte helt otippade Tekken 8.

Star Wars och rollspel till PSVR2

Showen hade även ett litet fokus på kommande VR-headsetet PSVR2. Dit kommer såväl tidigare släppta Star Wars: Tals from the Galaxy’s Edge och Demeo.

Like a Dragon: Ishin!

Samuraj-spinoffen av Yakuza släpptes aldrig här i väst. Men det blir det ändring på i februari när en remake kommer i form av Like a Dragon: Ishin! Like a Dragon är för övrigt det nya prefixet för spelen i Yakuza-serien.

Pacific Drive

Denna blandning av utforskande och bilkörande med övernaturliga inslag kommer nästa år.

Playstation Stars

 

Det sedan tidigare utannonserade Playstation Stars, där spelare kan låsa upp digitala föremål genom att spela visades upp, och drar igång i vissa regioner senare den här månaden. Det är absolut inte NFT:er, lovar Sony.

Synduality

Mechstrider, anime och kristallfarmande. Synduality kommer nästa år.

Stellar Blade

Det har tidigare visats som Project Eve, men nu heter denna actionrökare Stellar Blade och kommer till Playstation 5 nästa år.

Rise of the Ronin

Rymden, bondgårdar och feodala Japan, där har vi de tre stora trenderna just nu. Rise of the Ronin från Team Ninja kanske dock missar trenden när det kommer ut först 2024.

God of War Ragnarök

God of War Ragnarök fick sig ytterligare en trailer, och nu har vi nog sett tillräckligt mycket innan släppet den 9 november.

Like a Dragon 8

Vi avslutar med lite RGG Summit och där vi fick se en teaser för Yaku… jag menar Like a Dragon 8. I huvudrollerna ser vi Ichiban Kasuga OCH Kazuma Kiryu(!) och det kommer 2024.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

 

Priset för spelet med det längsta namnet går till berättelsen om vad som hände med Kiryu mellan Yakuza 6 och Like a Dragon 8. En lite mindre sidostory som släpps nästa år.