Hallå där! Chefredaktör Ludde Lundblad här. Det är inte ofta som jag bemödar mig att skriva något här, men ibland händer det saker här på Riket som gör att chefredaktören behöver bege sig mot tangentbordet. Som nu till exempel. För idag är det ingen vanlig dag och detta är inget vanligt inlägg. Idag är dagen då vi kommer presentera en ny redaktionsmedlem och detta är det inlägg där ni kommer få veta vem det är.

Men innan jag släpper fram personen ifråga, känner jag att jag direkt måste förtydliga att hans inträde hos oss INTE beror på att vi tröttnat på hans idiotiska lyssnarbrev till Svammpod. Utan det beror till 100% att vi alla älskar honom. Plus att han förmodligen kommer bidra till att det blir ännu mer ”guldcontent” här på Svampriket!

Välkommen ombord Nicklas ”Pajlen” Holmberg <3

Hej där. Pajlen här Jag tror ju de flesta av er känner till vem jag är redan, men för er som kanske inte är helt hundra så försöker jag göra en kort sammanfattning.

Ja vart ska man börja, tvåbarnsfar, sambo, pedagog till yrket och allmänt nördig. Jag är väl en helt vanlig person på 35 år som växt upp med Tv-spel större delen av mitt liv. Framför allt ligger mitt intresse i Japanska Rollspel som var min go to genre som barn och större delen av tonåren. Idag har mitt intresse för spel breddat sig lite mer från enbart JRPG och jag testar på allt som känns intressant för mig.

Utöver digitala spel så har jag även en stor passion för bordsrollspel, detta är något helt nytt för mig och något jag bara pysslat med i ett par år. Jag har alltid uppskattat en bra berättelse och att få göra det tillsammans med ett gäng vänner och några numrerade geometriska plastbitar har varit några av mitt livs bästa spelupplevelser. 

Men jag gissar att det jag nämnt ovan inte är vad ni är intresserade av? Ni undrar nog hu i helvete det kommer sig att jag nu är en del av Svampriket? Helt ärligt känns det fortfarande helt overkligt att jag ska vara en del av den enligt mig bästa spelsajten i Sverige. Inte ens nu när jag sitter och skriver det här, har polletten trillat ner. Den har fastnat någonstans på vägen tror jag. 

Jag har ju varit en lyssnare av podden sen start och det var inte förrän på Svamppod 100-inspelningen som jag började vara en del av communityn. Det var Tobbe som sa åt mig att börja kommentera mera och så vart det. Pajlen-frågorna vart ett stående inslag i poddarna. Det börjades streamas Dark Souls och From Software och där var man ju med i chattarna hela vägen. Det var ju höjdpunkten på veckan när man fick se Niklas eller Tobbe stånga sig mot utmaningen i spelen. Sen gästade jag Dark Souls 3-poddens sista avsnitt och även Bloodborne finalen. Sedan rullade det väl bara på jag hoppade in lite då och då när Svampriket behövde någon extra i ordinarie podd, eller som när Tobbe och jag gjorde Svamppod Hjärta Sekiro, Dark Souls 2 och Elden Ring.

Jag har fått hänga med denna underbara redaktion i Discord, efter livepoddar och på Retroresan Meetup. Sen startade upp mina egna podd och stream projekt. Kanske är det dessa projekt som är orsaken till att jag är här? Svampriket kände på sig att de var på väg att bli omkörda…?

För exakt en vecka sedan stod jag där en eftermiddag i september ute i Garphyttan för att återigen ha, vad som kommit att bli, en av de bästa helgerna under året, då det var dags för Retroresan Meetup Sommar. Jag har fullt upp med att tillgå dagens middag då Ludde fram till mig och säger:
”Nicklas vi måste prata, det är något allvarligt.”
Min hjärna började spinna i gång direkt, vad har jag sagt och gjort nu? Ludde går ner med mig till sovsalarna och berättar för mig att han är nervös. Jag börjar också bli nervös, då jag har noll koll på vad som väntar. Sen går vi in i korridoren och Ludde slår upp en av dörrarna. Där inne står Peter, Linus, Anders, Tobbe och Glenn. Ludde kliver in och berättar att dom under sommaren har pratat hela redaktionen om att ta in en ny medlem till Svampriket och att jag är den de alla varit rörande överens om är den enda rätta!

Det tog inte många hundradelar innan jag sa JA!