Information

Svampriket värvar nytt!

Vi är idag enormt glada, stolta och taggade att kunna presentera två nya medarbetare till Svampriket.se. Vi själva har vetat om denna rekrytering en längre tid, och tvingats hålla hand för mun mer än en gång. Det har tisslats, det har tasslats och det har också retats ett par gånger. Men nu är det över, idag blir det officiellt.

Vi välkomnar Niklas Sintorn, och Peter Ahonen till Svampriket.se. Ni känner säkert till dem sedan tidigare. Om inte, så har ni chans att lära känna dem här nedan.

Niklas Sintorn säger följande:

Kära svamprikare! Kallas Svamprikets invånare så? Jag vill tro det i alla fall. Hur som haver känns det fantastiskt att äntligen kunna ta bladet från munnen och presentera mig för er. Vi ska ju ändå spendera en hel del tid tillsammans hade jag tänkt, snackandes spel, populärkultur, öldrickande och annat roligt.

Några av er känner mig från den nu insomnade Kraid.se där jag och Peter huserade fram till för inte så längesedan. Andra, främst skåningar, har sett min byline-bild fladdra förbi tidningar som City, Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda som varit snälla nog att erbjuda mig utrymme att raljera om spel.

Men nog om jobb och annat tråkigt, vi är ju här för att snacka spel! För mig är upplevelsen jag tar med mig från ett spel det allra viktigaste. Om det så är en mysig stil, vacker musik eller djup och engagerande story. Mig kommer ni sällan höra orera om upplösning och bilder per sekund. Men räkna med långa utläggningar om hur just den där sekvensen fick mig att börja gråta eller hur fantastiskt skriven den där karaktären är. Risken att jag svamlar om att Super Nintendo är tidernas bästa konsol är även den rätt överhängande, så stoppa mig gärna innan jag börjar låta som en trasig skiva.

Nåväl. Det är som sagt helt underbart att äntligen vara här. Från och med nu kör vi så det ryker!

Över till Peter Ahonen:

Profilering och självpromotion spökar ständigt när en ska presentera sig själv. Frågor om ens plats, roll och förmåga att tillföra något känns viktigt att klämma in även om Svampriket inte (nödvändigtvis) är en dokusåpa jag ska sälja in mig själv i. Ändå känns det tvunget att prata om min ologiska kärlek till fightingspel trots att jag är usel, min bakgrund som PC-spelare och min på tok för höga CSN-skuld jag brände upp på humanistfakulteter runt om i landet. Liksom snacka “brass tacks”.

Fast jag tänker faktiskt skita i det. Utöver det jag skrev ovan då.

Peter Ahonen är en passionerad supernörd som gråter nästan lika ofta som han skrattar. Rätt ofta åt samma saker. Visst går det en gräns nånstans där jag gråter mer åt människans simultana ynklighet och storhet eller skrattar åt Dracula på en vespa. Troligtvis kokar nog allt ner i att jag är en känslig typ som letar efter den stora känslan i vad det än må vara. Också därför älskar jag spel och den direkthet till skratten och gråten det erbjuder genom sin säregna interaktivitet.

När jag på dagarna är ute bland löst folk som inte riktigt finns på internet så arbetar jag med lager och logistik i en större butikskedja. Jag är född 1982, bor i södra Stockholm, dricker öl snabbare och bättre än någon annan på Svampriket och drömmer om att en dag få spela Quake 2 på LAN igen.

Nu vill vi att ni ger dessa två herrar det varmaste välkomnande ni bara kan komma på. Vi övriga är jätteglada att ha de med oss och nu ska vi alla nio ut på nya äventyr tillsammans.

Hoppas ni vill följa med!

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Detta påminner om när Nintendo och Sega började samarbeta. Efter varit rivaler i flera år, fick Sega ge upp av personliga skäl och började producera för Nintendo istället.

  Gött Ahonen och Sintorn! Kul att se er med här!

 2. Johan "Ebbe" Andersson skriver:

  Fancy!

 3. Quid skriver:

  Äntligen! Välkomna ombord Niklas och Peter!

 4. Robert skriver:

  Riktiga Super – nyförvärv. Tycker det börjar bli en blandad palett på riket och samtidigt bara bra skribenter. Riktigt roligt och välkomna.

 5. Aaron skriver:

  Är säkert lika obildad som vanligt när det kommer till svenska spelprofiler, så jag ber om ursäkt i förväg ifall jag trampar någon på tårna när jag undrar;

  Varför två killar när det redan är brist på kvinnliga skribenter på Svampriket?

  Om jag tagit med mig något från mina veckobesök på Svampriket så är det uppfattningen av att dess redaktion är väldigt genus-medvetna.

  Jag vill också tillägga att jag verkligen uppskattar era kvinnliga gästkrönikörer på sidan. Detta är faktiskt en av de främsta anledningarna till att jag klickar mig hit lite mer nuförtiden. 🙂

  Med det sagt så finner jag det lite utav en chock när ni väljer att rekrytera herrar framför kvinnor. Jag är medveten om att detta är en fritidssyssla och ingen får någon lön osv, men jag tänkte väl bara att det finns en relevant situation i spelmediet idag, där det behövs fler kvinnliga skribenter (och utvecklare).

  Härligt att se dessa herrar såklart. Inget ont om dem, eller någon annan för den delen. Ville bara dela med mig av en tanke som slog mig denna tisdagsmorgon.

  Ser fram emot debuterna från de båda nytillkomna entusiasterna!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Hej Aaron!

   Som Tommy säger så har vi letat. Sen har de allra flesta av oss känt Niklas och Peter en längre tid, och därav också känt till deras kompetens. Så när tillfället gavs så tog vi tillvara på det.

   Visst är det olyckligt att genus-ration nu försämras på Svampriket. Vi håller nog alla med om att det behövs fler kvinnor i “branschen” men faktum är att de allra flesta gästkrönikörerna vi har under lördagarna kommer från andra sidor. De som vill, kan, orkar och vågar skriva om spel, som tjej, är ofta tagna. Och det är inget fel i det, men vi vill ju inte alltid gå in och “stjäla” från andra publikationer, mer än vad vi hittills har gjort.

   I detta fall kändes det självklart för oss att rekrytera Niklas och Peter. Även om de är killar så delar de vår gemensamma värdegrund och jag är övertygad om att vi kommer bibehålla den genusinriktade ton som vi hittills har haft. Man kan ju , som du lite berör, ha ett genusinriktat förhållningssätt oavsett kön. När det kommer till vilka vi ska jobba med är det också fler faktorer som spelar in.

   Hoppas att du känner dig nöjd med mitt svar och att du också i framtiden besöker Svampriket lika frekvent som tidigare.

 6. Raleishi skriver:

  Kan hålla med Aron och jag förstår er men grattis till era nya värvningar.

 7. Marcus Larm skriver:

  Fyfan vad nice!Välkomna!

 8. Gustav Nyblom (@VonGURRA) skriver:

  Härligt att se mer kompetens till sveriges bästa spelsida (:

 9. Ectogamat skriver:

  Kanon rekryteringar! Funderade ju nästan på hur ni skulle lösa avsaknaden av Sintorn och Ahonen i podden efter att Malin slutat (vilka ska ni namedroppa i alla avsnitt nu?). Det ska bli spännande att följa er här på svampriket.

 10. Lovelime skriver:

  Nice!, ännu mera anledningar till varför Svampriket är Sveriges bästa spelsajt!

 11. Niklas Sintorn skriver:

  Stort tack för alla välkomsthälsningar, vänner!

 12. Peter Ahonen skriver:

  Ja verkligen. Det är helt fantastiskt att äntligen få vara här och få hänga med alla er fina spelfantaster!

 13. Bokbindar Anton skriver:

  Välkommna till riket!

 14. Michel skriver:

  Mycket fina tillskott till Riket tycker jag, som nu har ett mycket starkt startfält! 🙂

Skriv en kommentar