Vi är idag enormt glada, stolta och taggade att kunna presentera två nya medarbetare till Svampriket.se. Vi själva har vetat om denna rekrytering en längre tid, och tvingats hålla hand för mun mer än en gång. Det har tisslats, det har tasslats och det har också retats ett par gånger. Men nu är det över, idag blir det officiellt.

Vi välkomnar Niklas Sintorn, och Peter Ahonen till Svampriket.se. Ni känner säkert till dem sedan tidigare. Om inte, så har ni chans att lära känna dem här nedan.

Niklas Sintorn säger följande:

Kära svamprikare! Kallas Svamprikets invånare så? Jag vill tro det i alla fall. Hur som haver känns det fantastiskt att äntligen kunna ta bladet från munnen och presentera mig för er. Vi ska ju ändå spendera en hel del tid tillsammans hade jag tänkt, snackandes spel, populärkultur, öldrickande och annat roligt.

Några av er känner mig från den nu insomnade Kraid.se där jag och Peter huserade fram till för inte så längesedan. Andra, främst skåningar, har sett min byline-bild fladdra förbi tidningar som City, Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda som varit snälla nog att erbjuda mig utrymme att raljera om spel.

Men nog om jobb och annat tråkigt, vi är ju här för att snacka spel! För mig är upplevelsen jag tar med mig från ett spel det allra viktigaste. Om det så är en mysig stil, vacker musik eller djup och engagerande story. Mig kommer ni sällan höra orera om upplösning och bilder per sekund. Men räkna med långa utläggningar om hur just den där sekvensen fick mig att börja gråta eller hur fantastiskt skriven den där karaktären är. Risken att jag svamlar om att Super Nintendo är tidernas bästa konsol är även den rätt överhängande, så stoppa mig gärna innan jag börjar låta som en trasig skiva.

Nåväl. Det är som sagt helt underbart att äntligen vara här. Från och med nu kör vi så det ryker!

Över till Peter Ahonen:

Profilering och självpromotion spökar ständigt när en ska presentera sig själv. Frågor om ens plats, roll och förmåga att tillföra något känns viktigt att klämma in även om Svampriket inte (nödvändigtvis) är en dokusåpa jag ska sälja in mig själv i. Ändå känns det tvunget att prata om min ologiska kärlek till fightingspel trots att jag är usel, min bakgrund som PC-spelare och min på tok för höga CSN-skuld jag brände upp på humanistfakulteter runt om i landet. Liksom snacka “brass tacks”.

Fast jag tänker faktiskt skita i det. Utöver det jag skrev ovan då.

Peter Ahonen är en passionerad supernörd som gråter nästan lika ofta som han skrattar. Rätt ofta åt samma saker. Visst går det en gräns nånstans där jag gråter mer åt människans simultana ynklighet och storhet eller skrattar åt Dracula på en vespa. Troligtvis kokar nog allt ner i att jag är en känslig typ som letar efter den stora känslan i vad det än må vara. Också därför älskar jag spel och den direkthet till skratten och gråten det erbjuder genom sin säregna interaktivitet.

När jag på dagarna är ute bland löst folk som inte riktigt finns på internet så arbetar jag med lager och logistik i en större butikskedja. Jag är född 1982, bor i södra Stockholm, dricker öl snabbare och bättre än någon annan på Svampriket och drömmer om att en dag få spela Quake 2 på LAN igen.

Nu vill vi att ni ger dessa två herrar det varmaste välkomnande ni bara kan komma på. Vi övriga är jätteglada att ha de med oss och nu ska vi alla nio ut på nya äventyr tillsammans.

Hoppas ni vill följa med!