Välkommen på trailerfest! Men inte vilken trailerfest som helst. Den här gången är det inte någon Nintendo Direct, Playstation Showcase eller ens The Game Awards. Triple-I Initiative kallas ett initiativ av den ena Dead Cells-studion, Evil Empire, som hade sin första visning i förra veckan. Konceptet är att visa en massa indiespel utan en massa snack, utan reklam och utan sponsorer. Bara spel. Här är det bästa från den första Triple-I Initiative Showcase.

Nyhetssvepet vecka 16

Slay the Spire 2

Uppföljaren till det oerhört populära kortspelet Slay the Spire kommer i early access nästa år.

The Rogue Prince of Persia

Dead Cells ena skapare Evil Empire teamar upp med Ubisoft för en minst sagt udda tolkning av Prince of Persia. Kommer i early access den 14 maj.

Vampire Survivors Contra-DLC och Playstation-version

Vampire Survivors kommer äntligen till Playstation i sommar – och får dessutom ett nytt DLC baserat på Contra (eller Probotector för oss européer) den 9 maj.

33 Immortals

Spirit Farer-utvecklarna Thunder Lotus nästa spel 33 Immortals fick en ny trailer. Det kommer i early access senare i år, och får en stängd beta från 24 maj till 2 juni.

Dinolords

Var en engelsk lord, bygg fort och träna soldater – för att försvara dig mot dinosaurier. Kommer i early access nästa år.

Kill Knight

Gotisk och köttig bullet hell i Kill Knight, kommer senare i år.

Never Alone 2

Uppföljaren till äventyret med flickan och fjällräven kommer någon gång via Humble Games.

Cataclismo

Moonlighter-utvecklarna tar sig an RTS och tower defence med en tecknad stil. Kommer 16 juli.

What the Car?

Efter What the Golf? och What the Bat? är det nu dags för bilar. Kommer till PC 5 september.

 

Rakugaki: RKGK

Den första teasern för Rakugaki: RKGK ger inte mycket info om själva spelet, men väl en vibb. På Steam beskrivs det som ett actionäventyr som kommer till sommaren.

Hyper Light Breaker

Uppföljaren till Hyper Light Drifter går från 2D till 3D och kommer ”snart”.