Retroresan

Här är framtiden!

Vi avlägger rapport från Mega Man X och avlossar verbala hadokens om allt från pixelgrafik till krokodiluppfödning. Anders har spelat vidare i Final Fantasy IV och berättar om det medan Samson mumlar instämmande. Nästa vecka spelar vi Hideo Kojimas noir-doftande Policenauts.

Länkar

Retroresan: Här är framtiden! (Mega Man X klart, Policenauts start)

Kommentarer

 1. Lephyrius skriver:

  Mycket skönt avsnitt med ett kul spel. Jag minns att jag tyckte det var ganska svårt när jag var liten men jag pressade mig till det yttersta för att spela igenom spelet när jag lånade av en kompis.(jag vet jag gav inte spelskaparna det dom förtjänade) Och tillslut lyckades jag det var riktigt svår eftersom jag inte visste att man kunde gå tillbaka på banorna.

  Jag tycker det var rätt med att välja policenauts eftersom det är ganska aktuellt men ändå retro. Och sedan att ni piratkopierar spelet det gör inget. Jag resonerar så här att om jag köper ett spel på t.ex. ebay så är jag precis lika mycket snyltare som om jag skulle piratkopiera spelet eftersom spelskaparna inte får ett öre om jag köper det på ebay. Jag skall erkänna att jag spelade Castlevania: SoTN pirat eftersom jag vill inte betala ca 1000 kr för ett original och känna att skaparen inte får ett dugg. Men när det kom på PSN köpte jag det för att rena mitt samvete.

  Jag tycker ni nästan kan ha som regel att ni tittar på spel som är fan översatt nyligen som policenauts eftersom ni kan anta att dom är bra för annars skulle dom inte ha lagt ner så mycket tid på att översätta spelet.

  Om ni sedan gillar spelet. Så har jag tips på att ni kan spela Grim Fandango(behövs motivering? Det är ett underbart spel med noir stil.) , Beneath a steel sky(Underskattat men kul och futuristiskt sedan finns det gratis till pc och till iphone) och The Dig(En riktigt spirituell upplevelse från George Lucas och Steven Spielberg ) .
  Jag skulle nog säga The Dig eftersom det är nog det mest underskattade det är nog det minst omnämnda dessutom brukar det finnas på lucas arts collections dom brukar inte heller ha någon installation utan bara save filerna sparas på datorn.

 2. Farbror Atlas skriver:

  Grymma spelönskningar från Lephyrius. Finns mycket att prata om när det gäller dessa spel. Dessutom är de suveräna allihop. Lyssna på karln ffs! 😉

  Vad gäller avsnittet och Megaman X var det kul att höra lite om handlingen och den kuriosa som Samson snappat upp. Fortsätt med den här typen av prat. Dessutom är pizzaliknelserna apskoj! Underbart sköna jämförelsereferenser. 🙂

  Jag började nyligen spela Policenauts i samband med att fanpatchen släpptes så ska bli väldigt kul att höra vad ni tycker.

 3. […] Mega Man X-avsnittet […]

Skriv en kommentar